Bir dil öğrenmeye nereden başlanır?

Dr. Pc

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 5-6 yıldır İngilizce dil merakım var ve bunun heves olmadığını anladım.
Sizce nasıl bir başlangıç yapmalıyım?
Gramer kitaplarım var ne zaman çalışmaya başlasam konsantrasyonum bozuluyor.
Telafuz olarak iyiyim, bir cümleyi anlayabiliyorum ama cümle kuramıyorum, kelime haznem gayet geniş.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
> Gramerden başlamak.
>Ingilizce film ve müzik izlemek/dinlemek.
>Kelime ezberlemek.
Tüm bunları biliyorum.

Merhaba arkadaşlar 5-6 yıldır İngilizce dil merakım var ve bunun heves olmadığını anladım.
Sizce nasıl bir başlangıç yapmalıyım?
Gramer kitaplarım var ne zaman çalışmaya başlasam konsantrasyonum bozuluyor.
Telafuz olarak iyiyim, bir cümleyi anlayabiliyorum ama cümle kuramıyorum, kelime haznem gayet geniş.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
> Gramerden başlamak.
>Ingilizce film ve müzik izlemek/dinlemek.
>Kelime ezberlemek.
Tüm bunları biliyorum.

Neyse ciddileşelim, ben yazılıma başlarken ingilizceye hakim oldum yazılıma başlamadan önce temel İngilizce bilgim vardı kendimi anlatacak kadar.
Ama sana tavsiyem yabancı YouTuber'leri izlemen (dizi/film ile aynı değil) onların nasıl konuştuğuna bak ve ne demeye çalıştıklarını anla sonradan sözlükten anlamadığın kelimelerin anlamına bak.

Neyse ciddileşelim, ben yazılıma başlarken ingilizceye hakim oldum yazılıma başlamadan önce temel İngilizce bilgim vardı kendimi anlatacak kadar.
Ama sana tavsiyem yabancı YouTuber'leri izlemen (dizi/film ile aynı değil) onların nasıl konuştuğuna bak ve ne demeye çalıştıklarını anla sonradan sözlükten anlamadığın kelimelerin anlamına bak.
Öneri için teşekkürler, benimde yazılım merakım var biraz da bu yüzden öğreniyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı