Bir Dual ve 2 Single kit RAM ile XMP neden başlamıyor olabilir?

spacewizard

Centipat
Daha fazla  
RAM
gskill f43600c18-8gvk 3600mhz, gskill f43600c18-16gvk 3600mhz
anakartta 4 tane ram slot'u var. 2 adet G.Skill F43600C18-8gvk(Single kit) 2 adette F43600C18-16gvk(Dual kit) RAM'im var Dual kitleri anakartın ana A2 ve B2 bölümlerine yerleştirdim Single kit RAM'leri ise A1 ve B1 bölümlerine yerleştirdim, anakartta "XMP profil1" yazıyor, bu profili aktifleştirip yeniden başlattığımda sistem UEFI'nin boot ekranında takılı kalıyor "American megatrends logo" yazıyor ekranda, üstte de üçgen sembol var ama gerisi yok, bekliyorum açılmıyor. RAM'lerin özellikleri ve gecikme hızları tamamen aynı sadece ikisi Dual diğerleri Single kit, bu yüzden mi olmadı yoksa yanlış slotlara mı taktım?

Demin denedim de dual kitleri tek başlarına a2 ve b2 slotlarına takınca da xmp çalışmıyor sanırım ramlerde bir sorun var belki de 3599 gibi bir mhz de denemek lazım

Teknik servisi aradım o da ürün arızalı olabilir dedi, super user gibi forumlarda konu açtım hiçbir yerde de cevap bulamadım. Son zamanlar da çok fazla ürün iade etmeye başladım, internetten yaptığım alışverişlerde nedense sürekli sorun çıkıyor, bunu da iade edeyim artık, ne yapayım yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı