Bir Ekran Kartının Ömrü Ne Kadardır?

Asus HD 7850 V.2 Ekran kartım Geçen Gün Age 2 Definitive Edition Oynarken Ekran biranda eski siyah beyaz televizyonların tüpü biter ya öyle oldu birden görüntü karlandı ve gitti siyah ekrana düştü sonra epey uğraşlarla gayretlerle onboard ekan kartından driverları kaldırıp tekrar ekran kartını bağladım bu sefer açılıyor ama standart microsoft driver gibi birşey görünüyor görüntü bağdaştırıcısında driver ı indirip kurmak istediğimde monitör kapanıyor ve bir dahada açılmıyor araştırmalarım neticesinde öğrendimki amd tabanlı ekran kartlarında kronik bir hastalık olan chipset arızası olduğunu söylediler tamirciler bakmaya bile tenezzül etmediler konyada bende ekran kartını açtım chipset e baktım termal macun kurumuş temizledim ve tekrar termal macun sürdüm şimdi soru şu makineye kartı taksam bir sıkıntı olurmu ne dersiniz çofff diye makineyi yakıverirmi :D güvenemiyorum
 
Ekran kartlarının performansı kullanıldıkça gitmez veya azalmaz. Yani 5 ay madencilik için kullanılmış ekran kartıyla sıfır ekran kartı aynı performansı verir. Kart bozulacaksa bozulur zaten. Kullanıldığı malzemelere göre ömrü değişir. Eğer kronik sorunu yoksa 6-7 yıl dayanabilir.
omur boyu dayanabilir
 
Daha çok markasına bağlı bu durum ama hangisi iyi pek fazla bilmiyorum. Ama ASUS ROG GTX1080 Ti var 4 yıldır kullanıyorım bakımlarını da yapıyorum ortalam bir 4-5 hatta 6 yıl bile gider.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı