Bir FPS Oyuncusunun Gözünden: ASUS VG279QM 280 Hz 1 ms (GTG) Fast-IPS İncelemesi

• Konuyu başlatan Savia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 115
  • Görüntüleme 16.399
Öncelikle özellikle ASUS monitör alırken sakın İnternet'ten almayın. Eğer 1, 2 vb. ölü piksel çıkması durumunda 14 günlük beğenmeyip iade olayı olsa bile geri almıyorlar. Çok fazla yorum gördüm. Sizin için Vatan'dan deneyerek almak şu an en mantıklı çözüm gibi duruyor.
@KağanBey aramıza hoş geldiniz hayırlı olsun.
VG259QM 235TL GERİ ÖDEME geri ödeme başvurusu yapmayı unutmayın. @KağanBey.

Süre varmı 21 Haziran diyor birde sol çerçeve ısınma olayı normal dimi?

Ufak bir güncelleme:
Son zamanlarda (sadece oyunlarda) OverDrive ayarını 100'e çekiyorum. Overshoot birazcık rahatsız ediyor ama monitör daha hızlı tepki veriyor gibi, eğer plasebo değilse

@Savia Bu monitorde CS:GO da 1024 gibi çözünürlüklerde 240 veya 280 Hz oluyor mu? Sitesinden desteklediği çözünürlüklere baktığımda sadece Full HD yaptığımızda 280 Hz desteklediği yazıyor. Doğru mudur?

Hayır, yanlış yazılmış veya yanlış anlamış olabilirsiniz. Denediğim her çözünürlükte 280 Hz'e kadar destekliyor.

Hayır, yanlış yazılmış veya yanlış anlamış olabilirsiniz. Denediğim her çözünürlükte 280 Hz'e kadar destekliyor.

Ben de bu konuda size yazacaktım. Monitörü almak istiyorum fakat kullanım kılavuzunda 1024X768P için 85Hz'ye kadar desteklediği yazıyor. Ayrıca altında bir not bırakarak ELMB’nin sadece 1080P çözünürlüğünde kullanılabileceğini eklemişler. Monitörü almayı düşünüyordum fakat CS:GO oyununda 768P de 280Hz almayacağım düşüncesi biraz kafamı karıştırdı açıkcası.

CS:GO çözünürlüğü hakkında bir fikrim yok fakat Tom Clancy's Rainbow Six: Siege’de 1920x1080 resolution da 3:2, 4:3, 16:9, 16:10 aspect ratio farketmiyor, hepsinde sorunsuz 280hz veriyor. Rekabetçi oyunlarda ELMB Sync ve G-Sync kullanmıyorum, tavsiye etmem. ELMB Sync ekran parlaklığını ciddi derecede düşürüyor ve ELMB açıkken Overdrive ayarı yapılamıyor, devre dışı oluyor. G-Sync zaten bilindiği üzere rekabetçi, yüksek fps veren hiçbir oyunda kullanılmaması gerekir, sisteme input lag ekler ve yüksek fps de herhangi bir katkısı yok. Monitördeki G-Sync ve ELMB Sync hikaye oyunlarında (özellikle düşük fps alınan oyunlarda; RDR 2 vb) görüntüyü iyileştirmek, güzelleştirmek için kullanılıyor, bende bu şekilde kullanıyorum. HDR özelliği ise ELMB Sync’dan da daha fazla parlaklığı azaltıyor, maalesef HDR 400 (400 nit) parlaklığı yetersiz kalıyor. Netflix film ve dizilerini Asus Cinema HDR ile doğru renklerde izlemek keyifli fakat Gaming HDR özelliğini oyunlarda kullanmıyorum, bana göre sadece Cinema HDR kullanılabilir. Oyunlarda HDR kullanımı için en az HDR 600 sertifikalı bir monitör olması gerektiğini düşünüyorum.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. ELMB Sync'in parlaklığı düşürdüğünü biliyordum ama dediğiniz kadar olduğunu bilmiyordum. Monitörde öncelikli amacım oyun oynamak ama elbette oyun oynayacağım diye gerçeğe yakın olmayan renkler istemiyorum. Monitör araştırmalarını izlerken kafama takılan bir hususta OverDrive idi. Neye yaradığını hala anlayamadım. Ve son olarak bu fiyat bandında bu monitörü düşünüyorum. Siz başka bir monitör önerir miydiniz?

“Monitörden memnun değilim” gibi algılanmasın, çok memnunum. Verdiği özelliklere, fiyatına göre alınabilecek en mantıklı monitör olabilir. Uzun süre (4+ yıl) Asus VG248QE Tn panel monitörü kullandım, o monitörde Tn panel olmasına rağmen her harekette fark edilebilir derecede ghosting mevcuttu ve tabiki Tn panel renkleri berbattı. 17.3” IPS laptop monitörüde kullanmaktayım, bu monitörde de ips glow, ışık sızması mevcut. Kullandığım VG259QM monitörde bu sorunlar (IPS glow, ışık sızması, ghosting) ve ölü piksel gibi hiçbir sorunu bulunmuyor. Ben monitörü çok uygun bir fiyata satın aldım, HB indirimde 2593 TL’ye düştü Asus’un 235 TL geri ödeme kampanyasıyla 2358 TL’ye aldım. Fakat şu an ki fiyatlarıylada halen f/p olarak en iyisi.

Asus kampanya başvurusu üzerinden 4 aydan uzun bir süre geçtikten sonra geri ödemeyi hesabıma yatırdı fakat sonuçta yatırdı.
Overdrive piksellere daha yüksek voltaj vererek geçişleri hızlandırır, monitörün tepkime süresini azaltır. Fakat fazla yükseltildiğinde görüntüde bozulmalar oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…