Bir Hedefiniz Var Mı?

• Konuyu başlatan Elyr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 57
  • Görüntüleme 5.822
Ben de kendime göre kimsenin takmadığı işlerle uzun süredir uğraşıyorum, elime de şu anlık hiçbir şey geçmiyor ama devam ettireceğim. Belki de umarım bir noktadan sonra dikkate alınacaktır. Kendini bunu alanda geliştirmişsen, geliştirmeye de devam ediyorsan ve zevk de alıyorsan bence bırakma. Umarım bir gün değerlenecektir. Şu an yaptığım uğraşım ellerimden kayıp giderse ne olacak ki? Daha basit, tembelliğe yatkın, sade ve mutsuz bir hayat kalacak bana da. En azından bu şekilde hayatıma yön vermeye çalışıyorum ve bir uğraşım olduğu için mutlu oluyorum. Tabii ben bunu yaparken de zevk alıyor ve aylar geçtikçe de geliştiğimi görebiliyorum. Bazen zorlandığım oluyor, bitirmek istiyorum ama yine de bırakmıyorum. Potansiyelimizi zorlamalıyız. Sonuç olarak hayat senin, karar senin ama vazgeçmeyi önermem. Her şey istediğin gibi olsun.
Öncelikle desteğin için teşekür ederim. Eline birşey geçmiyor olabilir. Belki dünya da bir ilki başarıcaksın. Aklımda 12'den fazla patentini alabilir icat var. Ve herbirini gerçekleştirmek için ufak meblalara ihtiyacım var. Seninde pes etmemeni öneririm. Başarılar diliyorum:).

Bilgisayar öğretmenliği okuyorum. Savunma alanında özellikle İHA gibi insansız sistemlerde onlarca firmayı karşıma alabileceğimi gördüm. "Mühendislik" öğrencisi olmadığım için kendi hocalarım bile takmıyor. Anlamıyorum arkadaş. Algoritmik ve stratejik düşünme olarak çok ilerdeyim. Yazılımdan da baya anlıyorum. Kendi yapay zeka algoritmalarıı da tasarlamaya başladım ama yok, yaranamıyoruz arkadaş. Hedeflerim geliştirdiğim İHA'nın TSK'nın envanterinde bulunanlardan daha iyisini yapmak. Hala geliştiriyorum ama görünüşe göre kimse takmıycak. Galiba gelecekteki "Hedefim" fakir Afrika ülkeleri olcak 😔.
Mühendislik öğrencisi olmadığınız için moralinizi bozmayın. Bitireceğiniz bölüm sonuçta belirli bir eğitim veriyor ama en önemlisi kendinizi geliştirmiş olmanız. Size tavsiyem boş zamanlarınızı değerlendirmek adına ya da yaz tatilinde bile olsa önemli şirketlere gidip yazılım alanında çalışmanız olacaktır. Akınsofta gerekirse başvurun. Ya da İstanbul Ankara'da iseniz tabi şansınız daha çok artar şirket bulma konusunda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı