Bir ilişkide kullanıldığınızı nasıl anlarsınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazılarınızın hepsini okumadım fakat genellikle onun istediği olunca mutlu olduğu ve sizin isteklerinizin göz ardı edildiğini fark ettim bunu ona açıkça ve kibarca söylemeye çalıştığınızı farz ediyorum fakat yine de olmadıysa size şunu söyleyebilirim ki ilişkileri uzunca süre götüren şey biri ateş ise diğerinin su olabilmesidir. Hiç ilişkim olmadı ama çevremde yaşça büyük ve tecrübeli insanlar bana hep bunu öğütleyip kendi hayatlarını gösterdi. Şöyle söyleyebilirim ki bir tanıdığımız 25+ yıldır evli olan bir çifte sormuş hani nasıl bu kadar uzun süre evli ve mutlu olabildiniz diye adamın cevap olarak ben ona kızıp bağırdığımda o sakin olur ve susar sakinleşmemi beklerdi, o bana kızdığında ise ben sakin olup sakinleşmesini bekler ve hep birbirimizi bu şekilde anlaşır ortak noktaya varırdık demiş. Kısacası ya hep su olacak ve isteklerinizi mümkün mertebede ona kabul ettirmeye çalışacaksınız onu kırmadan/kızdırmadan ya da onun da anlayış göstermesini sağlayacaksınız. Son olarak bir yerde duyduğum şu sözü ekleyeyim; Bu aşk var ya aşk, bir gülün dikeni var diye üzülmek yerine bir diken çiçek açmış diye sevinmeye benzer.

Benden önceki yaşantısından benimle olan yaşantısına kadar koca bir tahammülsüzlük var onda. Hiçbir şeye tahammül edemiyor. Kavga olduğunda veya tartışma olduğunda tahammül edemiyor hiçbir şekilde. Ortalık çok çok zor yatışıyor, dramatik hâllere geliyor bir tartışma olunca.
Şimdi mesaj attım, ya her şeyi geride bırakıp kendimize çekidüzen verelim ya da mutsuz hissediyorsan ayrılalım bitsin dedim korkmadan. Hep kıskanmayacağım deyip tekrar tekrar kıskandığım için bana inancı da azalmış. Şimdi kıskanmayacağım desem, "yine kıskanacaksın ve tartışma çıkacak." diyecek. Yine de bu ayrılık sebebi olmamalı diye düşünüyorum. O bana çok ağır şeyler yaşattı ben yine de ayrılmadım. Gerçekten bir ayrılma sebebiydi onun bana yaptıkları ama sevdiğim için bırakmadım. Şimdi bakalım o ne yapacak. Mesajını bekliyorum.

Son düzenleme:
Benden önceki yaşantısından benimle olan yaşantısına kadar koca bir tahammülsüzlük var onda. Hiçbir şeye tahammül edemiyor.
Tahammülü tükenmiş insanlarla bir şeyler inşa etmek zordur. Olmayan problemi doğurur, olan problemi büyütür bu tarz kişiler. 2 farklı insan demek 2 farklı bambaşka dünya demektir. Her 2 tarafın da birbirine katacağı tonla şey vardır. Bunun yanında tonlarca fikir ayrılığına düşeceği fikirlere de sahiplerdir. Bu fikirleri, düşünceleri saygı ve sevgi içerisinde konuşabilmek gerçek mutluluktur zaten. Benim sevdiğim insanı sokakta karşılaştığım bir insandan ayıran özellikler de bunlar değil midir? Huzuru bulamadığın bir insanla neden zaman öldürmek istersin?

Geçen kız arkadaşımla Skype'da konuşuyorduk. İşten gelmiş, yorgun. Benim isteğimle görüntülüye geldi. Konu bir yerlerden açıldı falan filan fikir ayrılığına düştüğümüz bir yere geldi. O argüman sunuyor, ben yok diyorum. Ben sunuyorum, o yok diyor. En sonunda espriler, şakalar yaparak gülerek bitirdiğimiz tartışma oldu. Ben yorgunum sen bana ne anlatıyorsun falan da demedi, ben de ne salak saçma fikirlerde yüzüyorsun diyerek onun kalbini kırmadım. Tahammül önemli...

Valla buradaki kimse tam olarak anlayamaz seni,sen içinden ne geliyorsa,ne yapıp rahat olucaksan ona yönel kısa değil uzun düşün.1 yıl daha mutlu olmak için 1 ay bile her gece ağlamak kabul olabiliyor çoğu zman ki senin için de olucaktir bence.Madem ki şu an aranız kötü kendini kendinle bırak bi süre kendini daha iyi anlamaya çalış belki yanlış yaptığın ama görmediğin bisey vardır.

Dün eski hoşlandığı kişilerden bahsediyordu, amacı dertleşmekti ama kıskandım ister istemez ve tahammül ettim o an. Daha sonra sadece bundan rahatsız olduğumu, kıskandığımı ve sevgililik konuşmasından çok arkadaşlık konuşması gibi geldiğini güzel bir dille ifade ettim. Sinirli veya öyle asabi değildim. Sadece biraz uzattım. Bunu dediğim zaman da çok tepki aldım. Seninle hiçbir şey konuşamıyorum dedi. O zamandan beri bugün akşama kadar tartışmalar büyüdü. Tahammül ettim ben o onları konuştuğunda ama o tahammül etmedi.

Abi anladığım kadarıyla sen bu şahıstan baya bir hoşlanıyorsun ve bitmesini istemiyorsun. Şuan için önerim ikinizin de sakin olduğu bir zamanda eğri doğruyu konuşmanız yoksa bu böyle uzar gider. Sakin kafayla iki tarafın da üzülmeyeceği bir çözüm yolu bulun.

Belki erken oldu ama az önce mesaj attım. Artık her şeyi halledelim, aynı sorunları yaşamayalım dedim. Biraz açıklama yaptım.

Belki erken oldu ama az önce mesaj attım. Artık her şeyi halledelim, aynı sorunları yaşamayalım dedim. Biraz açıklama yaptım.

Umarım gönlünce olur dostum. Hiçbir insan başka bir insan tarafından yıpratılmayı hak etmiyor. Umarım sorunlarınızı çözer mutlu mesut devam edersiniz, eğer olurda her şey düzelip sonra tekrar aynı kavgalara dönerse bu yazdıklarımızı bir tekrar gözden geçir. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…