Anneannem diyorum. Kız arkadaşım veya kankam demiyorum. Kapıya mı koyayım kadını?Birileriyle konuşup konuşmayacağımızı bizim belirlememiz lazım. Bu da bize daha rahat bir zihne nasıl sahip olacağımızı gösteriyor.
Kendini anlatamadığın kişilerde takılı kalıp, yaşadığın durumdan isyan ederek buralarda konu açmaya devam etmen kendin için zararlı olacaktır.
Ord. Prof. Dr. Yoda'nın çok güzel sözü var.
-Konuş ya da konuşma. Bundan başka seçeneğin yok.
Politika türevi konular, aile içinde bile anlaşmazlıklar doğurur. Aile üyelerinle ve en azından farklı açılardan bakamayan bireylerle bu konuları konuşmaman, sağlıklı iletişim ve ilişki kurman açısından daha doğru olur.Anneannem diyorum. Kız arkadaşım veya kankam demiyorum. Kapıya mı koyayım kadını?
O yaşa gelmiş bir insanın fikirlerini değiştirmek neredeyse imkansız, o fikirleri değiştirmek için yaşadığı her yılı baştan yaşatmak gerekiyor diye düşünüyorum, belki bu bile daha kolay olabilirdi.Anneannem çok bağnaz bir kadın. Tüm konuşmalarda dini çok ön plana çıkarır ve fikirlerini kanıt göstersek bile değişmez. Özellikle "Türkiye" konusu konuşmaya dahil olduğunda bu daha çok belli oluyor. Anneanneme ülkenin durumu hakkında birşey söylediğimde işin içine aklında bağnazlık yaptığı söylemleri söylemeye başlıyor. "Bizi bölemezler.", "Bizim imanımız var.", "Biz Türküz.", "Gavur Tohumları!" gibi söylemlere bağlıyor. Teknoloji diyorum, gelişmiş silahlar diyorum aldığım cevap şu:
"Bizim imanımız var. Bizi bölemezler."
Bu sadece bir örnek. Bunun gibi yüzlerce durum var. Anneannemi bu bağnazlıktan nasıl kurtarabilirim yada mantıklı düşünme yetisini kazandırabilirim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.