Bir insan bir oturuşta 30 adet etli ekmek yiyebilir mi?

Özellikle doğu bölgelerinde, akşam yemeği için ufak bir kuzu yedikten sonra sırf tatlı niyetine yenilen 30 kase Zerde'yi çok duydum. Bir kişi sürekli içeceğini hazırda tutar, biri terini siler, biri biten cacığı yeniler, bazı ağaların yaşamı böyleymiş. Şehir efsanesi değil bunlar, ciddi manada insan ötesi yemek yiyenler var. Onların yedikleriyle bir köy doyar mı? Kesinlikle doyar. 30 tane etli ekmeği ben yiyemem ama o adamlar 30'unu lahmacuna sarıp öyle yer.
Bizim memlekette doğuda. Türkmen ve Kürt köyleri var. Biz Türkmen köylerinin bi' tanesinde yaşıyoruz. Dedemin babası çok çevik ve kalıplı bir adamdı. Vücudunda yağ tabakası yok denecek kadar azdı. Ziyarete gittiğimizde, sabah saat 5.30'da sabah namazına yakın kalkar, yatsı namazından sonra yatardı. Sabah namazından sonra bostana iner, öğleye kadar çalışır, akşama kadar da hayvanlarla ilgilenirdi. Akşam sofraya oturduğumuzda dağ gibi bir pirinç pilavını ve neredeyse 3 tas inek eti yediğini hatırlardım. Ama gayet sağlıklı ve çevik bir adamdı. Sarıldığım zaman hiç yağ tabakasına rastlamamıştım.
 
Yaklaşık bu boyutlarda. Okula başlayacak bir çocukla boyda kapışır.
Etli_Ekmek.jpg
 
Yaklaşık bu boyutlarda. Okula başlayacak bir çocukla boyda kapışır.
Eki Görüntüle 173493
Etrafında 6 tane tabak olduğuna göre o pide ile 6 kişi doyuyor demektir. Hadi 1 tane daha getirilse, 1 tane ile 3 kişi doyacak. 30 tane ile 90 kişi doyar. En yakın akrabaları alıp yemeğe götürsen yanında salatası, içeceği ve tatlısı ile 90 kişi rahat doyar. Bunu 1 kişi istesede yiyemez. Yemesi için boy olacak 2.40, kilo 120 anca yer onda da artık sonra ne olur orası mühim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı