Bir insan nasıl mutlu olur?

Sorun:
  • Hiç bir şey yapmak istemiyorum.
  • Hayatta başarısız bir insanım(boş insanım).
  • Kimse bana "Nasılsın?" demiyor.
  • Derslerden, Okuldan ve ismi Z ile başlayan şahıstan bıktım.
  • Artık kötü haber duymak istemiyorum.
Alt tarafı: Motive olmak, İsmi Z ile başlayan kişinin bakan olmaması, Her güne mutlu uyanmak.

Çok mu şey istiyorum?
1- Yapma.
2- Dolu ol.
3- Sen onlara de.
4- Okulu bırak.
5- Yasama.

Bu dediklerinin olmasi icin çok paran olması gerek. Bunu da "bos insan" olmaktan cikarak ve kurnazligin ile basarirsin. Hayatin boyunca yetecek kadar zengin olunca da kendi kabuğuna çekilir, mutlu olursun. Boylelikle kendini dış dünyadan soyutlayip "kotu haber" de duymamis olursun.
Dile kolay bunlar. Once hak etmen gerek.
 
İnsan, zekası gereği bilgiye aç olduğundan karmaşıklığa giden yolda durmaksızın ilerler. Bu karmaşıklığı giderip, öğrendiklerini veya anlık olarak kullanacaklarını bölümlendirip kendini rahata kavuşturmak ister; zeka, dış etkenler dediğimiz, insanlar ve imkanlar sonucunda bilgileri ve kontrolü elinde tutmak için parametreler oluşturup (dışa bağımlı ilerlediğinden), gereğinde kullanmak ister, pratikte her zaman tutarlı olmayacaktır.
İnsanoğlu bu parametreleri hala düzenleme çabası içinde olduğundan, hem ömrü bitecek hem de huzura-mutluluğa ermenin peşinde koşarken ömrü tükenmiş bir varlığa dönüşüp pişmanlık içinde göçüp gidecek...

Parametreleri en aza indirmek için, detaycı bir yaklaşım sergilemek veya çevrenizdekilere kendinizi kanıtlamak yerine, kendinizi fark ederek başlamanız en doğrusu olur.
Emin olun, mutluluk "Sadeliktedir". İnsanoğlu, karmaşıklığa daldıkça, aslında tek olan sadeliğe doğru gidiyor...Bakarsan yerinde sayarsın, görürsen hakikati tadarsın.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı