Bir insan neden Atatürk'ü sevmez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benim düşüncem şu yönde aptal insanların Atatürk'ün hakkında yaptığı yok camileri kapattı yok ezanları türkçe okuttu vb. söylemleri ve diğer aptal insanların buna inanmasıyla sevmediğini düşünüyorum.
Benim çevremde gördüğüm bu yani.

Mesela en anlam veremediğim konu ezan Türkçe okutuldu diye düşmanlık gösterenler sorsan hepsi Türk ama ezanın Türkçe okutulmasına karşılar.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Mesela bu dünyada en çok insanı etkileyen peşinden milyarları sürükleyen Hz. İsa'yı bile sevmeyen milyonlar vardır. Bu işin romantik kısmı.
İşin siyasi kısmına gelirsek Atatürk en nihayetinde yaptıkları ile beraber siyasal bir figür. Bugün güncel siyasette yakinen tanımadığımız halde onlarca siyasiden nefret dahi edebiliyoruz bu işin doğasında var. Atatürk'de siyasi bir kişilik olduğu için onu sevmeyenler elbette olabilir bu eşyanın tabiatında vardır.

Camii leri kappattı mı tam bilemem ama İnönü Savaşında olması lazım Camii ler ahıra kışlaya çevrilmiş İsmet Paşa tarafından araştırırsanız onu da bulabilirsiniz.
Camii leri kapattı mı tam bilemem ama İnönü Savaşında olması lazım Camii ler ahıra kışlaya çevrilmiş İsmet Paşa tarafından araştırırsanız onu da bulabilirsiniz.

Burada bence sınırları yanlış koyuyoruz. Herkesin dini kendine gerçekten bu benim umurumda değil. Fakat kabullenmediğimiz şeyler yüzünden hep patinaj çekip duruyoruz. (Ben ateistim) Atatürk'ün de katiyen müslüman olduğunu düşünmüyorum. Müslüman ya da değil ölmüş bir insanın ardından konuşmak da ahlaki olmaz.
Yalnız Atatürk'ü sevenler öyle bir tutum içine giriyor ki sanki müslüman olmamak büyük bir ayıp büyük bir suçmuş gibi davranıyorlar. Beyler müslümanların hali ortada islamı bırakıp ne denli Atatürk'e.
(Gösterdiği bilim ve fenne) sarılırsak o kadar muassır medeniyet seviyesine çıkarız.

Bütün dünyada ezan Arapça okutuluyor ben orasında değilim Arapça okunsun sıkıntı yok. Ama bir insan neden kendi ana dilinde ezan okunduğu için düşmanlık gösterir?

Ezanın İslami açıdan bazı şartları var:

Erkek tarafından okunması
Arapça okunması

Bundan dolayı düşmanlık sergilemişlerdir.

Camii leri kappattı mı tam bilemem ama İnönü Savaşında olması lazım Camii ler ahıra kışlaya çevrilmiş İsmet Paşa tarafından araştırırsanız onu da bulabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…