Bir insan neden kendini beğenmez?

Hocam hiç de öyle değil açıkçası durumu biraz daha anlatayım. Aralıktan beri çıkıyolar. Ve kız bana anlattı bunu işte beni arayarak falan konuştuk öyle 1 saat havadan sudan. Evlenmeyi bile düşünüyorlar ileride. 3 4 hafta önce sevgili oldular işte. Birbirlerini bırakmayacak gibiler. Çocuk zaten iyi türkçe konuşuyor bir sıkıntısı da yok. Ama o çocukla ilişkimi keseceğim.

Kankam sevdiğin kızın başkasıyla gözünün önünde olmasına sakin olabilen bir erkeğe kim saygı duyar.
Bir nokta da haklısınız. Fakat eğer kız bunu istemiyorsa ve hala zorluyorsanız bu erkeklik midir sizce ? Daha doğrusu insanlık mıdır ?

Hocam öncelikle ayna karşısında tüm kıyafetlerinizi çıkarıp fotoğraflarınızı çekin boydan, bir kağıda problemlerinizi yazın yani başkalarına karşı eksik gördükleriniz olur sivilceler olur farketmez. Sonra diğer bir kağıda bunları nasıl çözebilirim diye yazın. Ve kendinizi kimseyle kıyaslamayın, kendinizi dünki kendinizle kıyaslayın. Diğer insanlarla aynı değiliz onların aileleri ile bizim ailelerimiz aynı değil, arkadaşları ekonomileri siyasi görüşleri aynı değil. Kendini karşılaştıracağın kişi aynadaki kişi olmalı. Ve aile önemli, ailenizle iyi anlaşın hiç olmuyorsa bile deneyin çünkü aile her şeydir. Psikolojiniz bozuksa bunu düzeltebilirsiniz, dışarıda yürüyüş yapın, spora gidin, sevdiğiniz şeyleri yapın, oyun oynayın, arkadaşların varsa git futbol oyunu at kafelerde, arkadaşın yoksa git bir kütüphaneye veya sessiz güzel bir yere kitabını al kahveni al kitap oku veya deniz kenarındaysan deniz kenarına git suyun sesini dinle. Birisinin sevgilisi var sizin yok diye de umursamayın hayat bu kolay değil istediklerimiz olmuyor ve nasip denen şey gerçektende var. Onun nasibi bu zamana nasipmiş, senin nasibin Allah bilir ne zamana nasip olacak. Unutmayın ki damlaya damlaya göl olur, her gün kendini geliştir.

İnsanın ne yapacağını kimse kestiremez. Yaşı kaç olursa olsun. Burada konuyu açan arkadaştan bahsetmiyorum.
o iş artık arkadaşta bitiyor yaşı da daha 16. 1 sene sonra bile çok şey değişir psikolojik ve fiziksel olarak.

Nasibim ne zaman olur bilmiyorum hocam keşke erkenden olsa. Olumlu yanlarım var teşekkür ederim dedikleriniz için. Mesela gözlük olmasa kendimi çok çekici ve iyi buluyorum veya sakalsız bir şekilde. Bunları yapabiliyorum ama bir süre sonra ibre eskiye dönüyor yine kendimi beğenmiyorum. Genlerimde sıkıntı var herhalde.

Psikolojik bir bunalım kafa karışıklığı içindesin bu dönemlerde normal kesinlikle senlik bir kusur değil ben dışarıdan çocuklara liselilere bakıyorum hepsi sosyal medya batağındaki güzellik algılarına takıntılarına kapılmış en yakın arkadaşıyla bile kendini kıyaslayabiliyor. Kesinlikle eve kapanma imkan yarat bir şeyler için çünkü sen harekete geçmezsen kimse senin elinden tutup geçirmez. Takım sporlarına vs katılabilirsin. Çevre edinebilirsin bu şekilde emin ol daha çok kızlı ortama gireceksin muhabbet edeceksin. Derslerine çalış bu seni öne atacak sadece geleceğin için değil insanların bakışı bile değişiyor.

Çevrem var hocam kızlı ortamlara da giriyorum ama tipimden dolayı çok değer görmüyorum. dalga geçildiği de oluyor.

Hocam boyu 160 olan erkek ne yapıyor bu kötü yanını spor ve kıyafetle kapatıyor veya bir problemi olan kişi başka bir konuda iyi oluyor yani eksik yanlarınızı görmelerine izin vermeyin hep artılarınızı görsünler. Kendinize bakım yapın, maske yapın bunlar kadınsı şeyler değil bakımlı erkek bakımsız erkekten öndedir. Sadece yüz yıkamak diş fırçalamak roll on kullanmak değil erkeklik, sivilcelerin için krem kullanacaksın siyah noktaların için maske yapacaksın ve kendine önem verdikçe güzelleşiyorsun bu gerçek. Ve moralinizi yüksek tutun hayata umutla bakın kötülükle bakmayın. Nasip zamanında gelir acele etmeyin ama öyle evde köskös oturarakta beklemeyin dışarı çıkın sosyalleşin. Parayı ben almıyorum yan cebime koy tarzında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…