Bir insanı kötü olarak nitelendirmek için ne gereklidir?

masQee

Kilopat
Katılım
15 Aralık 2015
Mesajlar
467
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 2600
Gigabyte GTX 1660 SUPER
Asus Prime B450m
Kioxia 500 gb m2 SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Veri Tabanı Programcılığı
Bir insanı kötü olarak görmemiz için ne olması gerekir?

Bana göre nedenlerden birisi karşındaki insanı olduğu gibi kabul etmemek. Sürekli bir açığını bulup bunun üstünde psikolojik baskı yapmak gibi tanımlayabilirim.

Çevrede kötü olarak gördüğüm insanlar rahat tavırlarıyla toplumda daha çok ön planda olup karşı cins veya hemcinsler tarafından sevildiği yönünde algı var bende doğru mudur?

Ah kızlar alkol içen erkekler için oralet içen erkekleri üzdünüz. :D.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir insan filmlerdeki veya masallardaki gibi saf kötü veya iyi değildir. En kötü insanın içinde bile bir iyilik, en iyi insanın içinde bile şartlar oluştuğunda bir kötülük bulabilirsiniz.

Bu yüzden ben insanları iyi veya kötü olarak nitelendirmekten çok kişinin karakterinde spesifik noktalara inerim.
Bir insan yalancıysa ona dürüst demem. Bir insan arkadan vurmak için fırsat kolluyorsa ona kalleş derim. Bir insan katilse ve birilerinin canına (sebepsizce) zarar veriyorsa ona ruh hastası, merhametsiz, psikopat derim. Örnekler arttırılabilir.

İnsan özünde çok komplike bir varlıktır. İyi veya kötü denilerek basite indirgenemeyecek seviyede karmaşıktır.
 
Son düzenleme:
Çevremde fırlama olarak nitelendirdiğim kişiler aslında çok kafa denge olabiliyor. Genellikle ne yaparlarsa kendilerine yapıyorlar. Karşı tarafa bir zarar vermiyor. Aslında çoğu ilişki samimi gelmiyor nedense. Şöyle örnek vereyim. Tanıdığınız birini gördünüz. Lan napıyon bilmem neyin oğlu gibi cümleler kurmaktansa kardeşim nasılsın görüşmeyeli neler yapıyorsun ? bir ihtiyacın falan var mı ? gibi cümleler kurması daha samimi geliyor bana.

Normalde çok kin besleyen insanım. Gerek ilk başta gerek ilkten iyi olarak tanıdığım sonradan yanlışını görüp de soğuduğum kişilere karşı.

Meşhur bir laf vardır. Sansürlü hali. Şey yaparsan sevilirsin, sevilirsen şey yapılırsın misali.
Buradaki şey yapmak kötülük olarak nitelendiririm mesela şimdi ki toplumda. Bu tip insanlar konuda da belirttiğim gibi fırlama kişiler toplumda daha çok seviliyorlar.

İyi niyetli olup insanlar tarafından sevilirsen bazı kişiler tarafından iyi niyeti kullanmaya başlarlar. Ayak işi yaptırmak , sigara vs dilenmek gibi. Bu da sevilirsen şey yapılırsın terimine tekamül ediyor.
 
Bana göre bir insanı kötü olup olmadığını belirleyen faktörler, yaptığı eylemlerin yanı sıra, barındırdığı düşüncelerdir de. Bir insan kötü düşüncelere sahip olsa da bunları uygulamadığı zaman bu insana "iyi" deriz, bana göre "iradeli insandır" kendileri. Bu esnada düşündükleri kötü aksiyonlari uygulayanlar ise zaten kötü olarak bilinirler. Ancak bu iki tür arasındaki tek fark biri iradesiz birisi ise iradeli olandır tabii ki ikisi de kötüdür. Tabiki evrensel ahlâka göre iyi ve kötünün ayrımı oldukça karmaşıktır. Dediğim gibi bana göre bu şekilde ☻☻
 
Şu an bulunduğumuz bu zamanda çoğunluğun dediği doğru, tersi yanlış olarak kabul ediliyor. Bu yapılırken çoğu kişi kendi fikir ve düşüncelerinden -aklından- vazgeçiyor. Mesela ben bunu kendime yediremem. Doğru olan şey iyi, yanlış olan şey ise kötüdür fakat zaman geçtikçe insanların aklında kötü olarak yer edinen hal ve davranışlar yavaş yavaş herkeste düzen kurmaya başladı bile. Örneğin homoseksüellik bundan 50-60 yıl öncesine kadar yanlış -kötü- olarak görülürken şimdi normal karşılanabiliyor (homoseksüel olan olsun bu beni hiç alakadar etmez.). Homoseksüelliği öldürerek bitirmeye çalıştılar fakat sayıları fazlalaştığı için herkesin kafasında düzen kurdu. Demek ki sevilmeyen bir şey öldürerek de bitirilemezmiş. Yani çoğunluğa göre yanlış olan bir şeyin zamanla doğru olmasını istiyorsanız bunu yine çoğunluğu kullanarak sağlarsınız. Yakında pedofili de normal karşılanacak çünkü sayı fazlalaşacak (zaten hasta olan birisi suçlu değildir, pedofili bir hastalıktır.). Sizlere tavsiyem, sizi ilgilendirmeyen konulara fazla bulaşmayın. Sizi alakadar etmeyen konularda fikrinizi söylemeyin fakat alakadar eden bir konu haline gelirse de bilgi toplayın ve kendi fikirlerinizi söyleyin, diğerlerinin dediği gibi yaşamak zorunda değilsiniz çünkü koyun değilsiniz.
 
Çevrede kötü olarak gördüğüm insanlar rahat tavırlarıyla toplumda daha çok ön planda olup karşı cins veya hemcinsler tarafından sevildiği yönünde algı var bende doğru mudur?
Meşhur bir laf vardır. Sansürlü hali. Şey yaparsan sevilirsin, sevilirsen şey yapılırsın misali.
O meşhur lafların hepsini biliyorum, sansürleyerek söylemen iyi olmuş cezadan kaçmak için :D

Kaçan kovalanır diye bir laf var ve bu laf erkek - kız ilişkilerinde genelde tutar. Eğer ortalama ve üstü bir tipiniz varsa, sürünmeyecek kadar paraya sahip olabiliyorsanız ilişkileri tamamlamada kalan nokta sadece iletişim oluyor.

Benim tam evlenilecek, baba olabilecek kapasitede birkaç arkadaşım var ve bunlar her zaman iyi bir insan olup da neden düzgün bir ilişki yaşayamadıklarında yakınır. Tamam iyisin, tip de yerinde ama sen kızların dikkatini çekecek bir şey yapmıyorsun ki? Patronunla iletişime geçer gibi kızlarla iletişime geçersen senin o tüm iyi özelliklerin birden yok olur onların gözünde. Biraz daha olgun yaşlarda bu özellikler daha fazla ön plana çıksa da 35 yaş altında (özellikle kadınlar) kendilerini eğlendirecek, güldürecek erkek arıyorlar.

Bir diğer nokta da gizem. Siz her şeyinizi tanıştığınız ilk günde dökerseniz geriye kızın size karşı araştırmak isteyeceği, merak edeceği bir şey olmaz. Her şeyi bir anda yüklemek bardağı taşırır, zamana bırakarak, avını ürkütmeden ilerleyeceksin ve bir bakmışsın avınla arandaki farkı sen de, avın da kapatıyor :)

Ben arkadaş ortamında bir kızla tanıştım, ilgimi çekti. Bir süre sadece araştırmakla, arkadaşlara soruşturmakla geçti. Sonra laf arasında Twitter hesabını buldum ve Twitter'da paylaştığı şeylere çok yakın şeyler paylaştım. Bir gün ilgisini çekip ''aa sen de mi bunu düşünüyorsun, böyle yapıyorsun'' dedi ve ikili muhabbeti orada başlattım :)
 

Geri
Yukarı