Dedem vefat edeli 10 sene oluyor ama ben hala öldüğünü kabullenemiyorum. Bazen rüyamda görüyorum imkansız olduğunu biliyorum ama bir şekilde geri gelmiş deyip seviniyorum sonra uyandığımda sevincim bitiyor. Kendimi suçluyorum sebepsiz yere. Ailemin hatırlayıp üzüldüğünü görünce keşke yerine ben ölseydim diyorum. Bu psikolojiden çıkmak için ne yapmam lazım?
Sonsuza dek dedenle yaşamayacaktın zaten. Er ya da geç hayatımızdan birileri gidecek. Bunu değiştiremeyiz. Ancak onlarla geçirdiğimiz zamanı değerlendirebiliriz. Bundan dolayı kendini suçlaman aptalca. Onun canını alan sen değilsin veya ölümüne sebep olan da değilsin. Güçlü kalmak zorundasın. Herkesin iyiliği için.
-Neden ölüyorsun anne?
-Vaktim doldu, sıram geldi.
-Ah hayır, sakın korkma bir tanem, ölümde hayatın bir parçası.
Vakit varken tomucukları topla, zaman hala uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir.
Dedem vefat edeli 10 sene oluyor ama ben hala öldüğünü kabullenemiyorum. Bazen rüyamda görüyorum imkansız olduğunu biliyorum ama bir şekilde geri gelmiş deyip seviniyorum sonra uyandığımda sevincim bitiyor. Kendimi suçluyorum sebepsiz yere. Ailemin hatırlayıp üzüldüğünü görünce keşke yerine ben ölseydim diyorum. Bu psikolojiden çıkmak için ne yapmam lazım?
O ölmeseydi ben ölseydim dememelisin bence. O büyümüş, yaşamış ve vakti dolmuş aramızdan ayrılmış. Üzülebilirsin insansın sonuçta. Rüyalarını, dedenle rüyalarını dolu dolu yaşa.
Bu forumun %80'inde psikolojik problemler var. Bazen sanki Taksim Mutlu Tekerlekler Gay Barın önünden geçiyormuş gibi oluyorum. Kardeşim 1 ve 0 değeri vardır. Deden artık 0'da.