Bir insanın ölümünü kabullenememek

• Konuyu başlatan aKuu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.787
Makaleler
3
Dedem vefat edeli 10 sene oluyor ama ben hala öldüğünü kabullenemiyorum. Bazen rüyamda görüyorum imkansız olduğunu biliyorum ama bir şekilde geri gelmiş deyip seviniyorum sonra uyandığımda sevincim bitiyor. Kendimi suçluyorum sebepsiz yere. Ailemin hatırlayıp üzüldüğünü görünce keşke yerine ben ölseydim diyorum. Bu psikolojiden çıkmak için ne yapmam lazım?

Sonsuza dek dedenle yaşamayacaktın zaten. Er ya da geç hayatımızdan birileri gidecek. Bunu değiştiremeyiz. Ancak onlarla geçirdiğimiz zamanı değerlendirebiliriz. Bundan dolayı kendini suçlaman aptalca. Onun canını alan sen değilsin veya ölümüne sebep olan da değilsin. Güçlü kalmak zorundasın. Herkesin iyiliği için.

Dedem vefat edeli 10 sene oluyor ama ben hala öldüğünü kabullenemiyorum. Bazen rüyamda görüyorum imkansız olduğunu biliyorum ama bir şekilde geri gelmiş deyip seviniyorum sonra uyandığımda sevincim bitiyor. Kendimi suçluyorum sebepsiz yere. Ailemin hatırlayıp üzüldüğünü görünce keşke yerine ben ölseydim diyorum. Bu psikolojiden çıkmak için ne yapmam lazım?

O ölmeseydi ben ölseydim dememelisin bence. O büyümüş, yaşamış ve vakti dolmuş aramızdan ayrılmış. Üzülebilirsin insansın sonuçta. Rüyalarını, dedenle rüyalarını dolu dolu yaşa.

80be6ce0ce1732f5a6e9b920b8c841a8.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı