Konuya öneri olarak ise LFS(Linux From Scratch) ile işletim sistemi geliştirmenizi öneriyorum. Aksi takdirde hem sürücü desteği hem de uygulama desteği olarak umursanmazsınız.
Konuyu takipteyim. Kernel'ini bile kendi başınıza yapıp tamamen Türk üretimi olan bir işletim sistemi cikarsaniz dahi ülke tarafından destek göremeyeceğiniz için donanım sürücüleri ve programlar konusunda sıkıntı çekeceğinizi düşünüyorum. Ben de Linux tabanlı yapmanız taraftarıyım.
O zaman şöyle yapalım projeyi ikiye ayıralım. Bir taraf sıfırdan yapsın bir taraf Linux tabanlı yapsın. Linux tabanlı daha hızlı sürülecek ama yine de sıfırdan olanda bence güzel olur. Ne dersiniz?
Bu arada isim konusunda gelirsek ise "door" kelimesi "arka kapı" anlamına gelen "backdoor"u çağrıştırıyor. Bu yüzden iyi bir isim seçimi olmamış, sanki güvenlik açıkları ile dolu bir işletim sistemiymiş gibi izlenim veriyor.
Bu arada isim konusunda gelirsek ise "door" kelimesi "arka kapı" anlamına gelen "backdoor"u çağrıştırıyor. Bu yüzden iyi bir isim seçimi olmamış, sanki güvenlik açıkları ile dolu bir işletim sistemiymiş gibi izlenim veriyor.