Bir istatistikçi internetten nasıl para kazanabilir?

Makaleler
2
İstatistikte son sınıftayım harçılığımı çıkartmak için internetten iş yapmak istiyorum. SPSS, R Studio, Python'dan pandas ve numpy ve C# gibi yazılımları orta-iyi şeklinde biliyorum ama nasıl para kazanabilirim fikrim yok. Aklımda bazı kişiler bitirme tezi veya yükseklisans tezi için veriyi analiz etmeleri gerekiyor SPSS gibi araçlarla. Ben de bu noktada devriyeye girip yardım edebilirim diye düşündüm ama hangi sitelerden başvurmam gerek fikrim yok. Üniversite harçlığımı çıkartmak için ne gibi şeyler yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstatistikte son sınıftayım harçılığımı çıkartmak için internetten iş yapmak istiyorum. SPSS, R Studio, Python'dan pandas ve numpy ve C# gibi yazılımları orta-iyi şeklinde biliyorum ama nasıl para kazanabilirim fikrim yok. Aklımda bazı kişiler bitirme tezi veya yükseklisans tezi için veriyi analiz etmeleri gerekiyor SPSS gibi araçlarla. Ben de bu noktada devriyeye girip yardım edebilirim diye düşündüm ama hangi sitelerden başvurmam gerek fikrim yok. Üniversite harçlığımı çıkartmak için ne gibi şeyler yapmalıyım?

İstatistik alanını çok bilmiyorum ama kodlama gibi alanlar için freelance siteleri var. İçinde istatistik ile ilgili alanlar olabilir ya da sen bunlar için ilan açabilirsin.

İstatistik alanını çok bilmiyorum ama kodlama gibi alanlar için freelance siteleri var. İçinde istatistik ile ilgili alanlar olabilir ya da sen bunlar için ilan açabilirsin.

Siteler olarak Bionluk armut gibi siteler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir dönem freelance çalıştım. Tableau’da veri görselleştirme yapıyordum ama ayda bir iş zor geliyordu, 200–300 TL ancak kazanıyordum. Yine de portföy oluşturup kendinizi doğru konumlandırırsanız bu işten düzenli gelir elde edebilirsiniz. LinkedIn’de hizmetinizi tanıtmanız ve görünürlüğünüzü artırmanız iş sayısını net şekilde yükseltir.

Size önerim şu başlıklarda ilanalr açmanız olur:

• “SPSS veri analizi ve raporlama”
  • “R ve Python ile istatistiksel modelleme”
  • “Regresyon, hipotez testi, ANOVA, anket analizi”
  • “Bitirme tezi / proje veri analizi”
Çoğu kişi matematik bilmediği için “SPSS çıktılarını rapora çevirme” işi bile arıyor. O yüzden Bionluk, Fiverr, Linkedin gibi yerlerden iş kovalayın bol bol. Ama kazancınız bir asgari ücret bile olmayabilir ve garantisi de yok.

Geçici veya dönemsel yapsanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı