Bir kitap bitmeden diğerine başlanır mı?

Ya aslında şöyle ben kitap okurken keyfi olarak değil de bu kitaptan ne kazanabilirim gözüyle bakıyorum. Mesela okurken önemli yerlerin altını çizip kitabı bitirincede altını cizdigim yerleri defterima yazıyorum. Ama soruyu sormamdaki amaç kitapları beraber götürünce okuduğum kitaptaki bilgileri öğrenmekte zorluk çeker miyim?

Bu sana bağlı bir şey, sınırlarını ne kadar zorlayabilirsen o kadar.

Bu arada jules payot gerçekten okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda tekrar okumayı düşündüğüm bir kitap.

Sam Horn'un tong fu kitabı hakkındaki düşüncenizi paylaşabilir misiniz, okunmaya değer bir kitap mı?

Bu sana bağlı bir şey, sınırlarını ne kadar zorlayabilirsen o kadar.

Bu arada jules payot gerçekten okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda tekrar okumayı düşündüğüm bir kitap.

Sam Horn'un tong fu kitabı hakkındaki düşüncenizi paylaşabilir misiniz, okunmaya değer bir kitap mı?
Şuanda yarısındayım ama kitaptan beklentinize bağlı tong fu yu okurken ben herkese hazır cevap olucam tartışmalarda galip gelicem düşüncesindeyseniz kitap beklentiniz karşılamayabilir. Tong fu biraz daha tartışmalardan nasıl sıyrılırım karşımdakini nasıl incitmem tarzı bir kitap.Yani benim okuduğum kısma kadar böyle ve muhtemelen devamıda bu tarzdır.Kısaca saldırıdan ziyade savunmayı öğretiyor kitap.Ama günlük hayatta ve Türkiye şartlarında işe yarar mı henüz denemediğim için bilemiyorum.

Aynı anda 2 kurgu kitap (roman, hikaye vb.) okunmaz, okunmamalı ancak; 1 edebi 1 non-fiction ya da 2 non-fiction okunabilir. Şiir her zaman okunabilir. Aynı anda 2 kitabı okumak kitaplardan alacağın hazzı ve verimi düşürecekse bence yapma. Non-fiction kitapların güzel yanı; herhangi bir kısmın başında ara verip istediğin zaman geri dönebiliyorsun ama roman hikayede böyle olmuyor. Karakterler ve olaylar unutuluyor. Kitaplara tüketim nesnesi olarak yaklaşma. Nicelik değil nitelik önemli.

Şu an okuduklarım (aynı anda):
Yapay Zeka Miti
Robotların İktidarı
The Physics of the Manhattan Project
Kuantum Bilgisayım
Linux Güvenliği
İnsan Aptallığının Temel Yasaları
İmparatorluk: Britanya'nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi

Bu hafta başka bir konuya Adsız Sansız Bir Jude önermiştim. Elime aldım yeniden ama baktım sayfaları hızla geçiyorum, bıraktım. Sonra okurum, tekrardan.

Elbette ki okunur, okunmalı da. Velev ki buna karşı bir sosyal engel var, kime ne.

Konudan bağımsız olarak bir kitap tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Kemal özer'in "Ölüm Tacirleri" kitabını herkese öneririm. Organ bağışının aslında hiç de masum bir şey olmadığını hatta bir c*nayet olduğunu bizlere aktarıyor. Organ bağışının gerçek yüzünü çok güzel bir şekilde gözler önüne seriyor. Şiddetle tavsiye ederim.

Aynı anda 2 kurgu kitap (roman, hikaye vb.) okunmaz, okunmamalı ancak; 1 edebi 1 non-fiction ya da 2 non-fiction okunabilir. Şiir her zaman okunabilir. Aynı anda 2 kitabı okumak kitaplardan alacağın hazzı ve verimi düşürecekse bence yapma. Non-fiction kitapların güzel yanı; herhangi bir kısmın başında ara verip istediğin zaman geri dönebiliyorsun ama roman hikayede böyle olmuyor. Karakterler ve olaylar unutuluyor. Kitaplara tüketim nesnesi olarak yaklaşma. Nicelik değil nitelik önemli.
Hocam roman ve hikaye değilde psikoloji ve kişisel gelişim kitapları için soruyorum.

Şu an okuduklarım (aynı anda):
Yapay Zeka Miti
Robotların İktidarı
The Physics of the Manhattan Project
Kuantum Bilgisayım
Linux Güvenliği
İnsan Aptallığının Temel Yasaları
İmparatorluk: Britanya'nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi

Bu hafta başka bir konuya Adsız Sansız Bir Jude önermiştim. Elime aldım yeniden ama baktım sayfaları hızla geçiyorum, bıraktım. Sonra okurum, tekrardan.

Elbette ki okunur, okunmalı da. Velev ki buna karşı bir sosyal engel var, kime ne.
Peki okurken karmaşık oluyor mu? Atıyorum Linux güvenliğini okuyorsunuz başka kitapları okuduktan sonra tekrar linux güvenliğine dönünce linux güvenliğinin öncesini falan hatırlıyor musunuz? Kitabın akışını?

Hocam roman ve hikaye değilde psikoloji ve kişisel gelişim kitapları için soruyorum.

Peki okurken karmaşık oluyor mu? Atıyorum Linux güvenliğini okuyorsunuz başka kitapları okuduktan sonra tekrar linux güvenliğine dönünce linux güvenliğinin öncesini falan hatırlıyor musunuz? Kitabın akışını?
Sarı yapışkan kağıtlı, normal beyaz kağıtlı... tonla not var kitapların arasında bende...
Önemli olan, liste tuttuğum, karşı çıktığım... o bu şu 😉

Kimi kitaplar başvuru/referans niteliğinde olduğu için, okumak zaten ön fikir vermesi için. İlgili oldukları alanda kullanırken... kitap bir yanda durup... konu konu, sayfa sayfa gerçeklenmeli.

Mevcut listemdeki, Kuantum ve Manhattan Projesi ise fizik ve matematik bilgimi canlı tutmak ve öteye taşımak için. Yani başvuru değil ama... bir miktar.. derssiz ders kitabı olarak.

YZ Miti ile Robotların... kitaplarının çevirmeni, arkadaşım. Örtüşen konudalar. Bir ana bölüm ondan, bir ana bölüm öbüründen.

Lakin, kitaplarım... bunlar dışında da... not kağıtları yüzünden x3 büyüklüğe ulaşıyor. 😅

Yakında kafa dinlemek için, yeniden Asimov Vakıf serisini okurum...

Sarı yapışkan kağıtlı, normal beyaz kağıtlı... tonla not var kitapların arasında bende...
Önemli olan, liste tuttuğum, karşı çıktığım... o bu şu 😉

Kimi kitaplar başvuru/referans niteliğinde olduğu için, okumak zaten ön fikir vermesi için. İlgili oldukları alanda kullanırken... kitap bir yanda durup... konu konu, sayfa sayfa gerçeklenmeli.

Mevcut listemdeki, Kuantum ve Manhattan Projesi ise fizik ve matematik bilgimi canlı tutmak ve öteye taşımak için. Yani başvuru değil ama... bir miktar.. derssiz ders kitabı olarak.

YZ Miti ile Robotların... kitaplarının çevirmeni, arkadaşım. Örtüşen konudalar. Bir ana bölüm ondan, bir ana bölüm öbüründen.

Lakin, kitaplarım... bunlar dışında da... not kağıtları yüzünden x3 büyüklüğe ulaşıyor. 😅

Yakında kafa dinlemek için, yeniden Asimov Vakıf serisini okurum...
Sisteminiz güzelmiş hocam bende fırsat buldukça okumaya çalışıyorum ama malum yks dolayısıyla fazla vaktim olmuyor.Fizik ve matematikle ilgili çok kitap araştırdım ama bir türlü ilgimi çeken bulamadım benim istediğim fizikle ve matematikle alakalı ders kitabından ziyade fizik ve matematiğime merakımı ilgimi arttırıcak kitap.Sizin var mı öyle bir kitap öneriniz?

Yalnız arkadaşlar... aklımdaydı... eklemeye vaktim olmadı.
Benim... kimilerinize karşı bir avantajım var.
Hayır, üstün insan değilim. Ücretli çalışmayan emekliyim. Kaldı ki, ikinci üniversite, sınav, YL, doktora vs, ikinci öğrenim, kurs falan yok şu an hayatımda.
Dolayısıyla, okul, üni dersleri, yahut haftalık iş mesaisi engellemiyor kitaplarla ilgilenmemi.

Ek:
Ya matematik, fizik sevdirici kitap, bu saatten sonra bulamam.
Başka türlü yanıtlamaya çalışayım:
Kuantum Bilgisayım kitabı ve Bilim ve Teknik'in iki Kuantum eki... beni daha önce öğrenmediğim Dirac Gösterimi ve Dirac Cebri'ni öğrenmeye ve nalet olsun... kuantuma sevketti. Eh bu da resmen, geometri, analitik geometri, analiz, karmaşık fonksiyonlar ve diferansiyel denklemlerin... Dinamik ve Kinematiğin tekrarı oldu. Aerodinamik ve Yörünge Mekaniği gerekmedi şükür. 😅

Fizik olsun matematik olsun. Eski Sovyet MIR Publishers'ın kitaplarının İngilizce çevirileri var. Ama 60lar-70ler kitaplar. Onlar az teknik gereksinim ile, okuyanı kendisinin teknik kullanacağı anlatımla yazılmıştır.

Sınav için çare yok. Konunun özünden ziyade test sorusu tekniği çalışacaksınız. Ama endişeniz olmasın, mühendislik veya başka sayısal bölümse tercihiniz, kusana dek matematik gösterecekler üniversitede. 😉

Son düzenleme:
Yalnız arkadaşlar... aklımdaydı... eklemeye vaktim olmadı.
Benim... kimilerinize karşı bir avantajım var.
Hayır, üstün insan değilim. Ücretli çalışmayan emekliyim. Kaldı ki, ikinci üniversite, sınav, YL, doktora vs, ikinci öğrenim, kurs falan yok şu an hayatımda.
Dolayısıyla, okul, üni dersleri, yahut haftalık iş mesaisi engellemiyor kitaplarla ilgilenmemi.

Ek:
Ya matematik, fizik sevdirici kitap, bu saatten sonra bulamam.
Başka türlü yanıtlamaya çalışayım:
Kuantum Bilgisayım kitabı ve Bilim ve Teknik'in iki Kuantum eki... beni daha önce öğrenmediğim Dirac Gösterimi ve Dirac Cebri'ni öğrenmeye ve nalet olsun... kuantuma sevketti. Eh bu da resmen, geometri, analitik geometri, analiz, karmaşık fonksiyonlar ve diferansiyel denklemlerin... Dinamik ve Kinematiğin tekrarı oldu. Aerodinamik ve Yörünge Mekaniği gerekmedi şükür. 😅

Fizik olsun matematik olsun. Eski Sovyet MIR Publishers'ın kitaplarının İngilizce çevirileri var. Ama 60lar-70ler kitaplar. Onlar az teknik gereksinim ile, okuyanı kendisinin teknik kullanacağı anlatımla yazılmıştır.

Sınav için çare yok. Konunun özünden ziyade test sorusu tekniği çalışacaksınız. Ama endişeniz olmasın, mühendislik veya başka sayısal bölümse tercihiniz, kusana dek matematik gösterecekler üniversitede. 😉
Anladım hocam teşekkürler ilginiz için.
Siz mühendis misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı