Bir kontrolcü birden fazla RGB'yi kontrol etmeyi destekler mi?

Yer
Burdur Krallığı
Akasa Anakart RGB LED Port Çoklayıcı ve Uzatma Kablosu 1 Giriş 4 Çıkış (AK-CBLD04-50BK) - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik

Yukarıdaki linkteki kabloyu alacağım. Anakartımın 1 tane RGB kontrolcüsü var. İşlemci soğutucusunun fanının RGB'si, kasanın öndeki 3 tane RGB fanın RGB'si ve ileride 1 veya 2 metrelik masanın arkasına döşeyeceğim RGB LED'i takacağım. Bunların hepsini kontrol edebilir mi? Yetersiz kalma vs. gibi bir olay yaşamam mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kontrolcü mantığını açıklar mısınız? Kasanın arkasında olduğunu ve SATA'dan güç alacağını biliyorum. Bunun bağlantısını yine sonra anakartta USB yerine yapıyoruz. Kontrolcü ile bağladığım şeyleri neyle kontrol ederim? Aura Snyc ile bağlamak istiyorum mesela.

Dostum sadece anakartını çıkışı ile şerit LED besleyrmezsin anakartında 5.6V gibi bir güç çıkar şerit LED'ler 12V ile çalışır hem fan hem de şerit LED için aşağıdaki kontrolcüyü alman lazım.

Anakartına çoklayıcı fan kablosu ile Max 3-4 fan bağlayabilirsiniz güç yetişmez bundan dolayında kontrolcü alıp onu anakartınız fanlarınızı be ledlerinizide kontrolcüye bağlarsanız (Kontrolcü şerde Molex'ten güç alıyor) sorunsuz çalışacaktır.

Yalnız kontrolcü vs derken birçok masrafa girersiniz farkında olun yok ben masrafa girmeyeyim derseniz yukarıdaki harici kontrolcüleri alarak değerlendirebilirsiniz fakat busefer de şerit ledleriniz anakartınızdan değil kontrolcü üstündeki tuş ile mod değişirsin.

Dediğim kabloyu Amazon TR'den aldım. Wraith Prism RGB bağlantısı ile 3 tane fanın tek çıkış RGB bağlantısını yaptım yani 1 in 4 çıkışın 2'sini kullanıyorum. Bi sıkıntısı yok iyi de çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İleride RGB şerit bağlayacak olursam çalışıp çalışmadığı konusunda tekrar yazarım. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı