Bir kulaklığa 1500 TL bayılmak akıl kârı mı?

Çok yazık paralar veriyorlar klavyelere maalesef.

Mekanik olup olmaması gram umrumda olmaz şahsen ama daktilolardan çok fonksiyonlu (makro vb.) klavyelerde paraya kıyılabilir bence çünkü ucuza alınanlar kalite kaynaklı çoğu zaman kısa sürede patlıyor.
Makro tuşları ansızın bir şeyde büyük kolaylık sağlıyor.
 
Ben müzik dinlemeyi çok severim sürekli olarak müzik dinlerim, imkanım olsaydı kulaklık koleksiyonu yapardım ama parra yok ne yazık ki. Tamamen size bağlı eğer ki imkanınız var ise alın. Bence ne gerek var diyenler çok düz mantık düşünüyorlar.
 
Merhaba arkadaşlar, şu an Anker Q10 (400 TL'lik) model bir kulaklık kullanıyorum. Çok sık müzik dinlerim (genelde rock ve blues) ama müzikten anlamam. Daha doğrusu bu işin yapım aşamalarından, teorisinden vs. anlamam. Midin, tizin, pesin vs. ne olduğundan haberim yok. Yani kısacası sıradan bir dinleyiciyim.

Bu girizgahtan sonra, sizce bir kulaklığa 1500 TL vermeli miyim? Max. Bütçem kaç olmalı?

Kulaklık modeli şu:

Kesinlikle anlamı yok. 15 TL'ye ideal bir kulaklık ile çok dinliyorum. Gayet yetiyor. Zamanında spora özel 100 TL'ye yakın Philips kulaklık aldım mesela o rahat 2.5 yıl gitti. Ama 200 TL ve üzeri anlamsız yani. Uçmuyor.
 
Bu arada vokal seviyorsan ucuz kulaklıklar gerçekten üzüyor. Çünkü piyasada bulunan çoğu kulaklık oyuncu kulaklığı olduğu için bass ağırlıklı oluyor sürücüleri. Çünkü oyunlar bass sever. Tizleri yani vokalleri çok iyi EQ ayarı yapmadığın sürece tertemiz duyamıyorsun. Sırf o vokalleri rahat duyabilmek için çok uğraştırıcı EQ denemeleri yaptım 1 hafta vaktimi aldı.

Alınmaz diyenler kulağına kaliteli bir kulaklık takmamış belli ki. Bakın müzik dinlemeyi seviyorsanız müzik kulaklığı alın, oyuncu kulaklığı değil. Oyuncu kulaklıklarından da sayılı modeller güzel bass-mid-tiz veriyor. Logitech G PRO/G PRO X, ASUS ROG Delta S, HyperX Cloud Orbit S gibi.
 
Her zaman kullanıyorsanız ve hatta işiniz ise 10000 TL bile verilir. AirPods Pro, Logitech G PRO X ve Sennheiser HD 25 gibi kulaklıklardan gayet memnunum şahsen. Günde 15 saat kullanıyorum diyebilirim. Sinir bozucu gürültüleri ve gereksiz insanları, ANC ile engellemek harika bir his. Üzerine ses kalitesi ile sıkıcı hayatta en azından bir şekilde hobinizle zevk alabiliyorsunuz. Hobinizi veya işinizi bari mutlulukla, dandik donanımla işkence çekmeden yapabilmelisiniz. Para harcanmayacaksa ne için var?

Tabii kulaklık için aylarca para biriktirmeniz gerekecekse tartışılır. O durumda kararı siz vermelisiniz. Fiyatına iyi performans sağlayan bir kulaklık da yeterli olur.

Hocam peki ben aradaki farkı anlayacak kadar iyi bir kulağa sahip miyimdir?
 
Başlıktan bir şey anlamadım ama paranız varsa en iyisini alın derim. Gereksiz diye bir şey yok kaliteli ürünler hem sağlığınız hem de zevkiniz için en iyisidir.

Aynı ses gelecek diyenlere bakmayın.
 
Hocam peki ben aradaki farkı anlayacak kadar iyi bir kulağa sahip miyimdir?
Hocam biz uzaylı mıyız aradaki farkı anlıyoruz :D Bi' tane vokal müzik belirleyip önce dandik sonra kaliteli kulaklıkta dene farkı en cahil insan bile hisseder zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı