Bir oyun yazsaydınız ne olurdu?

1-2 arkadaş ile daha eğlenceli olur diye düşünüyorum ben

Oyunun hikayesini hazırladım.

Öncelikle ABD Esad rejiminin ordusuna bir bahaneyle saldırır. Dünyada bir kriz patlak verir ve ŞİÖ (Şangay işbirliği örgütü) Nato ile olan tüm ekonomik ilişkileri keser,iki grupta kendi vatandaşlarını kendi ülkesine çağırır. Türkiyede Abd ve Rusya ile saldırmayacaklarına dair anlaşma yaparlar. Böyle olunca Nato Türkiyeye tepki koyar ama bi şey olmaz. Ardından oyuna Rus askeri olarak Suriyedeki Abd ordusuna savaş ilan ederiz. Ve 3.Dünya Savaşı olur. Evet şimdilik aklıma bunlar geldi.

Gerçek mekaniklere ve seslere sahip bir otobüs simülasyonu yapmak isterdim. Gerçekten yaylanacak ses çıkaracak vesaire.

Fizik motoruna abananlar, gerçek hayatın aynısını yapmaya çalışacak olanları biraz realistik olmaya davet ediyorum. Zira şuan en gerçekçi açık dünya oyun GTA 5 ve bu oyunun sadece Setup'ı 60-65 GB (net boyutu bilmiyorum). Siz bunu yaptığınızda veya yapmayı düşünürsek geçecek zamanda ve harcanan emeğin karşını almak zor olur.

Şimdi benim fikrim ise oyunları insanların büyük bir kısmı güzel vakit geçirmek için oynar, yani gerçeğe ne kadar yaklaşır ve zorlaşırsa o oyundan alınacak zevk o kadar düşer. Gerçeklikten çok uzaklaşırsa bu sefer saçma bir şey olur örneğin CoD Infinite Warfare Youtube'da trailer videosu en son 2 milyondan fazla dislike aldı. Benim yapacağım oyun yeteri kadar grafik ve fizik gerisi sadece hikaye. Aklınıza getireyim de hüzünlenin CoD serisinde "Ghost" karakterinin kafasına sıkıp orada adamı ateşe verilmesi, Soap MacTavish'in ölüm sahnesi ve Captain Price'ın çaresizliği. Bakın ne güzel hikaye.

Duygulandırdın şimdi. Gözümden yaş gelcek gibi oldum.

Çok ütopik hayallerin var gerçekliği oyuna uyduramazsın çünkü insanların dikkatini çekmez.

Dünyada olmayacak bir açık dünya oyunu yazardım.
Technopat youtube sayfasında benzer bir oyun vardı, ismini hatırlamıyorum ama uzay aracımızı geliştirebiliyor, satabiliyor ve farklı galaksilere gidip ticaret yapılabiliyordu. Gayet güzel bir oyundu.

GTA 10 felan gibi bir oyun yapmak isterdim. Şuan ki GTA 5'in hem grafik hem yapay zeka oranını %100 artmış halini yani. Mesela silahı birine doğrultunca adamın kaçmaması gerekiyor, çünkü kaçarsa ateş edilecek. Böyle bir yapay zekaya sahip oyun yapmak isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…