Bir oyunu %100 bitirmek marifet mi?

426733

Hectopat
Herhangi bir oyunu 100% bitirmek marifet midir? Geçen 1-2 hafta önce Arkham serisine en baştan başladım (önceden sadece Asylum ve City'i bitirmiştim) ve Asylum'ı bitirdim ve bitirirken 100% yapayım bari dedim. Bazı yerlerde kanser olsam bile bütün Riddler bulmacalarını çözdüm. Lakin oyun 100% olmamıştı sonradan fark ettim ki challenge görevleri varmış onları'da bitirmek gerekiyormuş. Bende bitirmeye başladım ama o kadar sıkıldım ki vazgeçip City'e daldım onunda ana hikayesini 100% yapma düşüncem var. Ama Asylum'da 100% başarımı alamadım diye içimde kaldı sizce oyunu tekrar indirip 100% bitirmeye uğraşayım mı? Yoksa uğraşmaya değmez mi? Forumda oyunları 100% bitiren insanlar gördüm onlara bir sorum var. Nasıl yapabiliyorsunuz yani motivasyon kaynağınız nedir?

Oyundan oyuna değişir.
Bitirme saati 5 saat ile bitirme saati 100 saat olan oyun aynı mıdır?
Ben Cyberpunk'u %100 yapmak için 140 saat harcamıştım çünkü çok fazla yan görevleri var.
Sadece ana hikayesi 20 saat mesela.

Bana göre her oyun için bu gerekli değil. Oyunun gerçekten beni her yönüyle etkilemesi gerekiyor ki buna uğraşayım. Açık dünya oyunların neredeyse tamamında ana hikaye görevlerini saymazsak diğer yan etkileşimler aynı kalite de olmuyor ve sadece oynanışı uzatma amaçlı ekleniyor. Bu yan içeriklerinde kaliteleri birbirlerine göre değişiyor. Yan görevlerin hepsini yapmaya çalışırım ama oradan buradan toplamalı, bulmacalı veya bilmeceli işleri yaptıran görevleri direkt atlarım. Batman Arkham serisinden örnek vermişsin mesela asla o seri de %100 yapmakla uğraşmadım. Özellikle Ridler görevlerinden aşırı nefret ediyorum. İlginç olmadıkları gibi gereksiz sıkıcılar.

Bana göre her oyun için bu gerekli değil. Oyunun gerçekten beni her yönüyle etkilemesi gerekiyor ki buna uğraşayım. Açık dünya oyunların neredeyse tamamında ana hikaye görevlerini saymazsak diğer yan etkileşimler aynı kalite de olmuyor ve sadece oynanışı uzatma amaçlı ekleniyor. Bu yan içeriklerinde kaliteleri birbirlerine göre değişiyor. Yan görevlerin hepsini yapmaya çalışırım ama oradan buradan toplamalı, bulmacalı veya bilmeceli işleri yaptıran görevleri direkt atlarım. Batman Arkham serisinden örnek vermişsin mesela asla o seri de %100 yapmakla uğraşmadım. Özellikle Ridler görevlerinden aşırı nefret ediyorum. İlginç olmadıkları gibi gereksiz sıkıcılar.
Ben Riddler bulmacalarını yaparken az da olsa eğleniyordum ama ne zaman şu Joker'in aptal diş oyuncaklarını aramaya geliyor sabahtan beri uğraşıyordum. O çok kanser ediyordu benim için Riddler bulmacalarından bile daha kanserdi. Ayrıca sizin dediğiniz gibi benim içinde oyunun her yönden etkilemesi gerekiyor. Mesela RDR2'ye bayılırım ama cidden 100% bitirmek ile hiç uğraşmadım. Cidden animasyonları o kadar ağır ki üstelik bir yerden bir yere at ile gitmek beni bile belli bir saatten sonra bayıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıksız, adı üstünde eğlenmek amaçlı oynadığımız bir oyun, bunu eğlenmek değil de %100 tamamlamak için uğraşmak bence mantıksız. %100 yaparken eğlenecekseniz tabii niye olmasın, ancak dediğiniz durumda bu eğlence değil işkence.

Ben Riddler bulmacalarını yaparken az da olsa eğleniyordum ama ne zaman şu Joker'in aptal diş oyuncaklarını aramaya geliyor sabahtan beri uğraşıyordum. O çok kanser ediyordu benim için Riddler bulmacalarından bile daha kanserdi. Ayrıca sizin dediğiniz gibi benim içinde oyunun her yönden etkilemesi gerekiyor. Mesela RDR2'ye bayılırım ama cidden 100% bitirmek ile hiç uğraşmadım. Cidden animasyonları o kadar ağır ki üstelik bir yerden bir yere at ile gitmek beni bile belli bir saatten sonra bayıyordu.

İsminden anlaşıldığı gibi adamın olayı bulmaca ve bilmece o yüzden ben zaten oyunlarda bu tür şeyleri sevmiyorum. Zaten sevsem tamamen bu tür şeylerden ibaret oyunlar gidip oynarım. Aksiyon ve macera odaklı ve hızlı tempolu oyunlarda bu tür etkileşimler beni bunaltıyor. Hem bu görevler bir kere ya da iki kere yapmakla da bitmiyor. Oyunun bütün haritasına bu karakterle alakalı görevler serpiştirilmiş ve adam zaten çok sinir bozucu gıcık bir tip. Ne onun saçmalıklarını görmek ne de konuşurken dinlemek zorunda kalmak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı