Bir oyunu %100 bitirmek marifet mi?

426733

Hectopat
Herhangi bir oyunu 100% bitirmek marifet midir? Geçen 1-2 hafta önce Arkham serisine en baştan başladım (önceden sadece Asylum ve City'i bitirmiştim) ve Asylum'ı bitirdim ve bitirirken 100% yapayım bari dedim. Bazı yerlerde kanser olsam bile bütün Riddler bulmacalarını çözdüm. Lakin oyun 100% olmamıştı sonradan fark ettim ki challenge görevleri varmış onları'da bitirmek gerekiyormuş. Bende bitirmeye başladım ama o kadar sıkıldım ki vazgeçip City'e daldım onunda ana hikayesini 100% yapma düşüncem var. Ama Asylum'da 100% başarımı alamadım diye içimde kaldı sizce oyunu tekrar indirip 100% bitirmeye uğraşayım mı? Yoksa uğraşmaya değmez mi? Forumda oyunları 100% bitiren insanlar gördüm onlara bir sorum var. Nasıl yapabiliyorsunuz yani motivasyon kaynağınız nedir?

Aslında dijital ödül yerinize bir ödül daha ekleniyor sadece. Ve bir nevi marifet sayılabilir. En azından harcanan saatin bir karşılığı oluyor ve bazen çoğu kişinin yapamadığı bir başarımı dijital de olsa almış oluyorsunuz.

Özellikle PS'de kupa veya Xbox'ta puan sistemi var. Onların birikmesini izlemek güzel oluyor.

Tabii başarımları zor oyunlarda uğraşıp %100'lemek bana kalırsa hiç değmez. Oyunu bitirdikten sonra saatlerce uğraşıp zaman harcamaya gerek yok.

Ama başarımları yapılabilir düzeydeyse yapıyorum çoğunu ve bazen de %100'lüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı