Bir oyunu defalarca oynadıktan sonra bir daha yüzüne bakmadığınız an var mı?

Mesela kitap okumayı çok severim. Bazen oluyor 1 ay kitap okumadığım oluyor. Buradan da böyle düşünebiliriz galiba.
Sık yapılan şeyden bir süre sonra zevk almayıp muhtemelen ara verip sonrasına saklıyoruz. Okumadığınız 1 ayın içinde spesifik olarak biri okumanızı isterse istemeyerek de olsa okursunuz ancak zevk almayacağımızı bilip biraz uzaklaşmak isteyebiliyoruz sanırım.

Cyberpunk yine oynanır hocam. CoD çizgisel ilerlediğinden fazla uzun olmadığından sıkıyor çok oynadıktan sonra. Çocukluğumdan beri MW serisini herhalde 50'den fazla kez oynamışımdır.

Çizgisel devam eden bir oyunu sürekli oynamak imkansız gibi bir şey hocam çünkü her oyunu bitirişinizde bölüm bölüm beyninize kodluyorsunuz. Hikayeli oyunları tekrar tekrar oynamak gerçekten zevkli oluyor ama.

Sık yapılan şeyden bir süre sonra zevk almayıp muhtemelen ara verip sonrasına saklıyoruz. Okumadığınız 1 ayın içinde spesifik olarak biri okumanızı isterse istemeyerek de olsa okursunuz ancak zevk almayacağımızı bilip biraz uzaklaşmak isteyebiliyoruz sanırım.
Kimse beni bu konuda ısrarcı olmadı. Ne lisedeki hocalarım ne de ailem bana kitap oku demedi. Önceleri 5 sayfa okumak zulüm gibi geliyordu. Şimdi 50 sayfaya çerez diyorum. Elbette insan sıkılıyor. Zorlamak yerine ara verip başına bir daha geçerim daha iyi olur.

Merhaba,

Attım LoL olsun. LoL'ü iyice oynayıp bıktıktan sonra bir daha bilgisayara yüzüne bakmadığınız oluyor mu? Bu sadece LoL için değil. Diğer oyunlarda geçerli yani FPS, MOBA, RPG gibi oyunlardan sıkılıp bilgisayar köşede süs olacak şekilde oluyor mu? Benim arkadaşım Monster aldı oyun oynamak için ama bilgisayarın suratına bile bakmıyor.

İyi sosyaller.

Her oyunu devamlı oynayınca sıkıyor 3 ay bir oyunu her gün oynuyorsun sonra sıkıyor baskasına sarıyorsun aynı şekil en sonunda ilk bıraktığın oyuna geri dönüyon döngü gibi bir şey.

Merhaba,

Attım LoL olsun. LoL'ü iyice oynayıp bıktıktan sonra bir daha bilgisayara yüzüne bakmadığınız oluyor mu? Bu sadece LoL için değil. Diğer oyunlarda geçerli yani FPS, MOBA, RPG gibi oyunlardan sıkılıp bilgisayar köşede süs olacak şekilde oluyor mu? Benim arkadaşım Monster aldı oyun oynamak için ama bilgisayarın suratına bile bakmıyor.

İyi sosyaller.

Çok etken var aslında, zamanı olmayan insanlar genelde hikayeli oyunlara girişemez. Yarım kısa zamanlık LoL gibi oyunlar oynarlar. Ama şahsen ben genelde 1 2 saatim bile olsa hikayeli oyunda geçiririm. Ama sürekli aynı oyunu oynarsam tabii ki çok sıkılırım.

Benim severek oynadığım ve tercih ettiğim tiplerinin tamamına yakınını singleplayer tarafı kuvvetli, iyi kötü hikayesi olan veya bir şekilde sürekliyici olan ve sonu gelen oyunlar.

İstisnai olarak AoE2(campaign tarafı), ETS2(SP kariyer modu), CS:GO/CS2 var. Ancak bunlar da bir şekilde sıkmayı başardı. İlk ikisi tekrara düşerek, sonuncusu da Valve tarafından içine edilerek beni soğuttu.

İstisnaları geçip, genel tarafa bakarsak, hoşuma giden oyunların büyük bir kısmını en az bir kez daha oynanma hevesim gelir. Quantic Dream oyunları, CoD serisinin eski MW ve Black Ops oyunları, Crysis serisi, Splinter Cell serisi vb. bu liste uzar gider. Çok sevdiğim oyunlarda tekrar sayısı abartılı seviyelere geliyor. Örneğin Mass Effect üçlemesinde 1000 saatten fazla geçirdim. RtC Wolfenstein oyununu çocukluğumdan beri abartısız 70 defa bitirmişimdir(sonuncusu geçen haftaydı).

Tekrar sayısı artınca araya daha uzun boşluk giriyor tabi. Ancak yatmadan önce eski hatıraları düşünmek gibi bazen eski oyunlarla da nostalji yapıyorum. Artık çok daha sonra olsa da bunları takrar oynamaya meyilliyim.

Bir kere oldu böyle bir şey bana, Diablo 4'ü bir bağımlı gibi gece gündüz durmaksızın oynadım. Akşam olsa da oynasam diye kafayı yiyordum. Acayip keyifliydi. Sonra bir gün aniden canım istemedi, iki oldu üç oldu derken sonunda oyunu sildim bir daha da yüzüne bakmadım. İçerik ne kadar iyi ve bağımlılık yapıcı olursa olsun bir noktadan sonra sıkılıp bırakabiliyor insan.

Sirasiyla;
1760307639545.png

Yillarca klan arkadaslarimla beraber saatlerimizi etkinliklere gomduk. Simdi arada bi nostalji olsun diye 10 dakika girip cikiyorum.

1760307696757.png

Iki kere bitirdim. Bir normal, bi NG+. Daha bi daha bakasim gelmedi. Aslinda Ragnarok icin bi daha oynayasim varda, duruyor oyle.

1760307759437.png

Bi turlu end game'ine gelemedim. Oyle olunca fazla baydi.

1760307832774.png

Bi noktaya geliyor, anlamsiz bayiyor, cikiyorum. Bitiremedim bi turlu.

Valorant ve LoL'de binlerce saatim var. Onlar da arkadaslarla guzeldi. Simdilerde kimseler olmayinca benimde giresim yok. Hos olsalarda benle giremiyorlar ping muhabbetleri yuzunden. :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı