gümüşhaneli
Decapat
Sonsuz kere.
Priz patlar ise sorumlusu ben değilim.
Priz patlar ise sorumlusu ben değilim.
Önemli olan oraya kaç priz bağladığınız veyahut prize cihaz bağladığınız değil 1000 prize 3000 cihazı bağlayabilirsiniz ama 2 cihaz çalıştırırsınız sorun çıkarmaz. 2 prize 6 cihaz takar, altısını da çalıştırırsınız en iyi ihtimal sigorta atar en kötü ihtimal yangın çıkar. (Tabi kaç fazlı olduğu, sigorta ve priz kalitesi bir sürü etken var da ortalama kaliteleri belli) Her şey oranında iyidir. Elektrik kesintisinin sebebini bilmediğim için ona bir şey diyemiyorum.Böyle yapma sebebim elektrik çalışması var ve 1 haftadır her gün saat 16'da elektrikler kesiliyor ve saatlerce gelmiyor fakat mutfakta elektrikler olmaya devam ediyor.
Merhaba. Ben mutfaktaki bir prize üçlü bağladım ve o üçlüye fırın, kettle ve bir tane daha üçlü bağladım. O diğer bağladığım üçlüye de bir tane üçlü bağladım ve o üçlüye PC, monitör ve bir üçlü daha bağladım. O bağladığım diğer üçlüye telefonumun şarjını ve bir üçlü daha bağladım ve o üçlüye televizyon, uydu ve modemi taktım. Bir sorun çıkartır mı?
Tek bir prize bu kadar yüklenmek hiç doğru değildir, çok risklidir, prizden çekilen akımın max. değeri 16 A'ya yakın olup onu aşmasa bile bu kullanım şekli yine çok sakıncalıdır. Priz, fiş bağlantılarında aşırı ısınma, bu bağlanan cihazların toplamdaki watt değeri arttıkça temasla elektrik akımı alınan noktalarda oluşan ısınmayla bu sakıncalı kullanımdaki yangın riski artmış olur. Çünkü sadece cep tel şarjı, PC, vb. kullanımı şeklinde değil kettle gibi rezistanslı tüketicilerin veya ısıtıcıların da ayni prizden kullanılıp amper kullanımının iyice artması yüzünden akımı alınan prizde büyük sakıncası bulunur. En sağlıklısı bir elektrikçi çağırıp elektrik kesilmesinin asıl nedenini çözebilmek ve her odadan eşit şekliyle tüm prizlerden faydalanma şekli alınacak son sonuç olarak kalmalıdır.Böyle yapma sebebim elektrik çalışması var ve 1 haftadır her gün saat 16'da elektrikler kesiliyor ve saatlerce gelmiyor fakat mutfakta elektrikler olmaya devam ediyor.
5Merhaba. Ben mutfaktaki bir prize üçlü bağladım ve o üçlüye fırın, kettle ve bir tane daha üçlü bağladım. O diğer bağladığım üçlüye de bir tane üçlü bağladım ve o üçlüye PC, monitör ve bir üçlü daha bağladım. O bağladığım diğer üçlüye telefonumun şarjını ve bir üçlü daha bağladım ve o üçlüye televizyon, uydu ve modemi taktım. Bir sorun çıkartır mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.