C temeli kavratan güzel bir dil, fakat C biliyorum diyenlerinin çoğunun dili bilmediğine şahit oldum. Bazı şeyler kafanda oturmaya başladıysa nesne tabanlı bir dile geçiş yap. C'den sonra en rahat alışacağın C++ olur fakat diğerleri de çok çok farklı değil. Kod okumayı da becerebiliyorsan zaten, alışman çok sürmez.
Aslında programlama dilleri günümüz piyasasında, alanını seçecek kadar girişmemişsin genel konuşayım, core olarak kullanılıyor fakat nadir. Kütüphaneler, frameworkler projenin kullanım amacına bağlı olarak seçilip sıklıkla kullanılıyor. Bunların yanında messaging servisler bilmem neler derken proje akıp gidiyor büyük projeler için konuşursak.
Aslında olay programlama dilini öğrenmekten ziyade bir iş için en uygunu hangisi, hangi kütüphaneler ve hangi servisler işi daha kolay çözer bunu bilmek. Sana en iyi tavsiyem bu işin içinde olan biri olarak, bir proje belirle kafanda hangi dil ile yapabiliyorsan git yap. Ben şu anda aktif olarak Java yazıyorum fakat olabildiğince bütün dillerde yazmaya çalıştım, lanet PHP bile yazdım. Bunlar sana zaman kaybettiren işler olmayacak aksine konseptlere aşina olacaksın.
IDE olarak, JetBrains'in arayüzleri hoşuma gittiğinden onları öneriyorum, her dil için IDE'leri mevcut zaten. C++ temelinde gideceksen CodeBlocks kullanılabilir. Visual Studio çok hantal.
Amacım biraz da internet üzerinden gelir elde edebilmek
Meslek olarak düşündüğünü varsayarak konuşmuştum. Genelde ödev yaptırıyorlar freelance olarak büyük bir iş bakmıyorsan. Pyhton, C, C++ ödevlerini 100-200 lira arasına bulursun. Zamanında ben de yaptığımdan söylüyorum, 1-2 saatini alacak şeyler oluyor genelde.
Ama eğer yaşın küçükse ve bu işe merakın varsa, yazılımcı olarak başlamak için diploma şart değil. Haberin de olsun. (Genelde profilde yazanlar tutmuyor diye bir varsayım yaptım)