Bir resmi veya bağlantıyı kopyalamaktan virüs bulaşır mı?

TrYaSaR51

Hectopat
Daha fazla  
Bir resmi veya bağlantıyı kopyalamaktan virüs bulaşır mı? Veya bir resmi kopyalayıp onu birine yollasam veya painte attp bir şeyler yapsam virüs bulaşma gibi bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi vermeyin resim dosyasına RAT enjekte edemezler.

Hocam zamanında bu iş ile uğraştığımdan dolayı söyledim şu an uğraşmıyorum sanal bilgisayarlarda kendi resim dosyası formatında olan dosyaya enjekte etmiştim. Uygulama ismi burada vermek doğru olmaz. Arkada RAT servisini çalıştırıyor ve resmi açıyor. Araştırırsanız farklı kaynaklardan teyit edebilirsiniz.

Hocam zamanında bu iş ile uğraştığımdan dolayı söyledim şu an uğraşmıyorum sanal bilgisayarlarda kendi resim dosyası formatında olan dosyaya enjekte etmiştim. Uygulama ismi burada vermek doğru olmaz. Arkada RAT servisini çalıştırıyor ve resmi açıyor.

Önemli olan sistemin nasıl açtığı burada gidip resim ile virüsü aynı dosyayla birleştirirsin ama. JPG olarak gözükmez .exe olarak gözükür ikonunu resim yaparsın virüs diye açtırırsın ama JPG dosyasından nasıl virüs bulaşsın ayrıca burada güncel patchleri yapılmış sistemden bahsediyoruz 8 sene önceki MP4 exploitinden bahsediyorsan onlar 2-3 ayda kapatıldı zaten ayrıca bahsettiğin şey olsaydı Windows için olan virüs başka bir OSde çalışmayacaktı zaten.

Önemli olan sistemin nasıl açtığı burada gidip resim ile virüsü aynı dosyayla birleştirirsin ama. JPG olarak gözükmez .exe olarak gözükür ikonunu resim yaparsın virüs diye açtırırsın ama JPG dosyasından nasıl virüs bulaşsın ayrıca burada güncel patchleri yapılmış sistemden bahsediyoruz 8 sene önceki MP4 exploitinden bahsediyorsan onlar 2-3 ayda kapatıldı zaten ayrıca bahsettiğin şey olsaydı Windows için olan virüs başka bir OS'de çalışmayacaktı zaten.

Hocam uzantıyı değiştiren programlar var illakiuazntının sonu .exe olacak diye bir kaide yok. Uzantıyı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Çok değiştirme imkanı vermez fakat uzantıyı yazının ortasına alıp örneğin kexe.jpg olarak yapabilir. Bu diğer resim veya dosyalar içinde geçerli. Bunlar farklı konunun burada yazmam doğru olmaz.

Önemli olan sistemin nasıl açtığı burada gidip resim ile virüsü aynı dosyayla birleştirirsin ama. JPG olarak gözükmez .exe olarak gözükür ikonunu resim yaparsın virüs diye açtırırsın ama JPG dosyasından nasıl virüs bulaşsın ayrıca burada güncel patchleri yapılmış sistemden bahsediyoruz 8 sene önceki MP4 exploitinden bahsediyorsan onlar 2-3 ayda kapatıldı zaten ayrıca bahsettiğin şey olsaydı Windows için olan virüs başka bir OS'de çalışmayacaktı zaten.

Kapatılmış olabilir hocam başka programlar türeyebilir.

Örneğin kexe. JPG olarak yapabilir.

Orada da görünmez Arapça karakter kullanıyorlar sağ tık özellikler yapınca yine exe yazıyor.
Bir resmi veya bağlantıyı kopyalamaktan virüs bulaşır mı? Veya bir resmi kopyalayıp onu birine yollasam veya painte attp bir şeyler yapsam virüs bulaşma gibi bir durum var mı?

Neyse daha uzatmanın anlamı yok olursa ya resim görüntüleyicinin açığından yaparlar ya da tarayıcıdan bakıyorsan tarayıcıdaki açıktan yaparlar o da çok zor ihtimal birisinin hedefi değilseniz.

Orada da görünmez Arapça karakter kullanıyorlar sağ tık özellikler yapınca yine exe yazıyor.

Neyse daha uzatmanın anlamı yok olursa ya resim görüntüleyicinin açığından yaparlar ya da tarayıcıdan bakıyorsan tarayıcıdaki açıktan yaparlar o da çok zor ihtimal birisinin hedefi değilseniz.

Hocam yapacak olan her türlü yapar bizim yapabileceğimiz indirdiğimiz dosyaların güvenilir olduğunu kontrol etmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı