Hayır resimlerden virüs bulaşmaz. Ama Excel dosyaları gibi dosyalarda dikkatli olun.
Kopyaladığız resimden değil fakat indirdiğiniz resim doayasındanda bulaşabirir içerisine RAT enjekte edebiliyorlar.
Yanlış bilgi vermeyin resim dosyasınaRAT enjekte edemezler.
Hocam zamanında bu iş ile uğraştığımdan dolayı söyledim şu an uğraşmıyorum sanal bilgisayarlarda kendi resim dosyası formatında olan dosyaya enjekte etmiştim. Uygulama ismi burada vermek doğru olmaz. Arkada RAT servisini çalıştırıyor ve resmi açıyor.
Önemli olan sistemin nasıl açtığı burada gidip resim ile virüsü aynı dosyayla birleştirirsin ama. JPG olarak gözükmez .exe olarak gözükür ikonunu resim yaparsın virüs diye açtırırsın ama JPG dosyasından nasıl virüs bulaşsın ayrıca burada güncel patchleri yapılmış sistemden bahsediyoruz 8 sene önceki MP4 exploitinden bahsediyorsan onlar 2-3 ayda kapatıldı zaten ayrıca bahsettiğin şey olsaydı Windows için olan virüs başka bir OS'de çalışmayacaktı zaten.
Önemli olan sistemin nasıl açtığı burada gidip resim ile virüsü aynı dosyayla birleştirirsin ama. JPG olarak gözükmez .exe olarak gözükür ikonunu resim yaparsın virüs diye açtırırsın ama JPG dosyasından nasıl virüs bulaşsın ayrıca burada güncel patchleri yapılmış sistemden bahsediyoruz 8 sene önceki MP4 exploitinden bahsediyorsan onlar 2-3 ayda kapatıldı zaten ayrıca bahsettiğin şey olsaydı Windows için olan virüs başka bir OS'de çalışmayacaktı zaten.
Örneğin kexe. JPG olarak yapabilir.
Bir resmi veya bağlantıyı kopyalamaktan virüs bulaşır mı? Veya bir resmi kopyalayıp onu birine yollasam veya painte attp bir şeyler yapsam virüs bulaşma gibi bir durum var mı?
Orada da görünmez Arapça karakter kullanıyorlar sağ tık özellikler yapınca yine exe yazıyor.
Neyse daha uzatmanın anlamı yok olursa ya resim görüntüleyicinin açığından yaparlar ya da tarayıcıdan bakıyorsan tarayıcıdaki açıktan yaparlar o da çok zor ihtimal birisinin hedefi değilseniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.