Bir Sapığı Yakalattım

@BilgisayarKurdu

Olgunlaşmanızı tavsiye ederim derken? Bak arkadaşım, üslubuna, laflarına dikkat et. Ben cümleme başlarken, yaşanmış olabilir, iddia etmiyorum dedim ve içimden gelen hissiyatı yazdım. Bu kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca "benim gibi bir üye derken", kendini Cumhurbaşkanı falan mı sanıyorsun?

Kaldı ki o yakalattığın kişi belki de çevreyi çekiyordu, turistti veya başka bir amacı vardı, bilemeyiz. Suçlu mu değil mi karakolda belli olur ve yargıya intikal ederse, buna Türk yargısı karar verir. Kuruntu yapıp da masum bir insanı ihbar edebilme ihtimalini de unutma bence.

Kaldı ki o yakalattığın kişi belki de çevreyi çekiyordu, turistti veya başka bir amacı vardı, bilemeyiz. Suçlu mu değil mi karakolda belli olur ve yargıya intikal ederse, buna Türk yargısı karar verir. Kuruntu yapıp da masum bir insanı ihbar edebilme ihtimalini de unutma bence.
Kendisi zaten kontrol ettiğini ve emin olduğunu söylemiş. İhbar etmemesi için bir neden kalmıyor. Dediğiniz ihtimal belki düşük bir ihtimal olabilir ama öyle de olsa ihbar edilmeli. Şüpheliyse ve ihbar etmediysen daha sonra aklını kurcalar, ne gerek var? İhbar edeceksin gerisine karışmayacaksın zaten. Suçsuzsa bırakılır.

O halde %100 emin olmadığımız durumda da aramayalım, bir şeyler yapmasını bekleyelim öyle mi? O zaman ihbar etmek için tecavüz etmesini, öldürmesini veya boğazını kesmesini mi bekleyelim? Amacınız nedir?

Daha zengin bir deneyim için konuyu okurken arkada şu müzik açılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hayır bu çok uygunsuz olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu en çok uyanı.

E o da söylediğini yapmış zaten. Polisi aramış, alıp götürmüşler. Suçlu mu değil mi dediğin gibi karakolda belli olur. Ne kadar çelişkili bir mesaj olmuş. Sanki söylediğinden farklı bir hareket yapmış gibi yazıyorsun.

Biri diğerine, diğeri de bir diğerine atarsa bu ihbar etme, yetkilileri çağırma işini, daha çok ölüm, yaralama, taciz, tecavüz olur. Şüphelendiysen birinden, polisi aramak en doğal hakkın. Şüphelenmediği bir adamla neden uğraşsın işi gücü bırakıp? Uğraşsa eline ne geçecek, 1 saat sonra yine bırakılır.

Viktor Bey'in itirazına ithafen konuşuyorum. İhbarın muhattabı emniyettir. İhbar, malumun ilanı değil, isnadın sonucudur. Bu isnadın, ihbar edenin iddiasındaki gibi bir gerçekliğe sahip olup olmadığına emniyet karar verecektir. Rıza Baba, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini umuyor, biz de tüm olan bitenin bu yoruma uygun olduğunu düşünüyoruz. Son etapta bunun bir yanlış anlaşılma hadisesi olduğu ortaya çıkarsa da, konu sahibi bu ihtimalin de vukuu bulabileceğini zaten beyan etmiş, emniyet bu iddiayı tekzip edecek, sanığı da serbest bırakacaktır. Yani emniyet, vatandaşların şaşırtmacalarına veya esassız ihbarlara oyuncak olacak bir birim değildir. Sözüm meclisten dışarı tabii ki.

Recep abi de Twitter'daki bu durumdan bahsetmişti geçtiğimiz zamanlarda, durum gerçekten vahim.

Hayır yani broşür dağıtan öğrenci kızların giyiminde de absürtlük yoktu. Olsa da gözle veya kamera ile taciz etme hakkı doğurmaz elbette; ama sıradan giyimli insanlara bile bu yapılıyorsa zihnen daha da çürümüş bir vaziyettedir artık bu kişi.

Eline sağlık. İsterse çıplak gezsin, yine de taciz etme hakkı yok kimsenin!

Hocam yaptığınız iş kesinlikle doğru ama siz de fotoğraf çekmişsiniz. Sonuçta adamın suçu birinin görüntüsünü izinsiz kaydetmek değil mi?

Hocam yaptığınız iş kesinlikle doğru ama siz de fotoğraf çekmişsiniz. Sonuçta adamın suçu birinin görüntüsünü izinsiz kaydetmek değil mi?

Adamın eşgali mozaikleştirilmeli. Buna katılıyorum. Site için de sorun teşkil edebilir.

Şimdi bütün durumları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ortada yanlış anlaşılma olabilir. Atıyorum adam o kızlardan birisinin babasının arkadaşıdır, babasına göstermek için video çekmiş olabilir. Ha tabi bir sapıkta olabilir. Siz temkinli olarak doğru olanı yapmışsınız fakat bu kişinin fotoğrafını buraya yüklemeniz yanlış olmuş. Bahsi geçen kişi bu siteyi takip ediyor olursa ve aklanırsa. Olası bir suç duyurusunda sayfanın ve senin başın ciddi anlamda belaya girer. Çünkü paylaşımlardan kişi kadar sayfada sorumlu tutulur böyle durumlarda. Bu tarz durumlarda dosyanın kapatılıp kişinin infaz almasının ardından eğer çok gerekiyorsa kişinin fotoğrafı paylaşılabilir. Bunun dışındaki davranışızı taktir ettim. Sizin gibi bilinçli bireylere ihtiyacı var toplumumuzun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı