SiyahPassat
Megapat
- Makaleler
- 3
Kılmaz.
Vasfı olmayanların çoğu günlüğü 80 liraya 10 saat insan dışı şartlarda çalışıyor. 1000 kişiye 100 TL dağıtsan ve söylediğin teze evet, aynen demesi için tutsan kabul edecek adam çok bulursun. Dünya düz diye söyletsen hepsine, dünya düz olup doğru mu olacak yani?
Yine klasik safsatalar. Allah'ınız bile diyor herkesin anlaması için kitabı anlaşılır kıldık onlarca ayetinde. Kitabı bir işletim sistemine benzetmek muazzam gerçekten harbiden ne yaşıyorsunuz merak ediyorum. Değişik insanlarsınız kendi Allah'ınızı bile yalancı durumuna düşürüyorsunuz.Kur'an-ı Kerim öyle basit bir kitap değil. Yani her yiğidin harcı değil.
Mealde ne yazıyorsa odur, asıl tefsir kişisel yorumdur, mealde yazan şeyi tefsir ile bambaşka bir anlama getiriyorsunuz buna ayet bükme denir. Tefsir ile kitabın hatalarını örtme amacı güdüyorsunuz, bilime uyduruyorsunuz kendinizi gülünç duruma düşürmeyin.Zaten okuduğumuz mealler Kur'anı Kerim'in tam karşılığı değil. Yorum içeriyor. Yani anlaşılan manayı tefsir gibi açıklamadan karşılığını veriyor. O yüzden tefsir öneriyoruz.
@TheMüslimPythonYılan'ı Evrensel olduğu iddia edilen ama sadece arap yarımadasını anlatan, zamansız olduğu iddia edilen ama sadece o dönemi kapsayan, apaçık olduğu iddia edilen ama sadece belirli kişilerin anlayabildiği bir kitap. Hmm bu işte bir iş var ama neyse.
Hayır hocam. Kitabın hatalarını örtme falan değil(ki hatası yok). Hem örneğimin gayet güzel olduğunu düşünüyorum. Tefsir kişisel yorum değil.Yine klasik safsatalar. Allah'ınız bile diyor herkesin anlaması için kitabı anlaşılır kıldık onlarca ayetinde. Kitabı bir işletim sistemine benzetmek muazzam gerçekten harbiden ne yaşıyorsunuz merak ediyorum. Değişik insanlarsınız kendi Allah'ınızı bile yalancı durumuna düşürüyorsunuz.
Mealde ne yazıyorsa odur, asıl tefsir kişisel yorumdur, mealde yazan şeyi tefsir ile bambaşka bir anlama getiriyorsunuz buna ayet bükme denir. Tefsir ile kitabın hatalarını örtme amacı güdüyorsunuz, bilime uyduruyorsunuz kendinizi gülünç duruma düşürmeyin.
Hatası yok? Okuduğunuza emin misiniz kitabı? Felsefe bölümündeyiz ayet atamıyorum.Hayır hocam. Kitabın hatalarını örtme falan değil(ki hatası yok). Hem örneğimin gayet güzel olduğunu düşünüyorum.
Atın hocam tartıştığımız şeyle alakalı.Hatası yok? Okuduğunuza emin misiniz kitabı? Felsefe bölümündeyiz ayet atamıyorum.
Hatası yok mu? Kitabı okumadığın belli oluyor.Hayır hocam. Kitabın hatalarını örtme falan değil(ki hatası yok). Hem örneğimin gayet güzel olduğunu düşünüyorum
Örneğin berbat bir benzetme.Hem örneğimin gayet güzel olduğunu düşünüyorum.
Ondan hepsinin tefsirleri birbirinden farklı. Tefsir kişisel yorumdur.Tefsir kişisel yorum değil.
Evet sadece İslam'da değil vicdanen ve aklen görmediğin birşeye inanmazsın. Fakat bir olayın sonuçlarını görüp inanıyorsan, onu yapanı görmesende var olduğunu bilip inanabilirsin. Sizler herşeyi sözlük anlamıyla bağdaştırınca aklınızda bu tür soruların çıkması mümkün. Şahadetin anlamını bilir misin? Şehadet şahit olmak demektir. Örneğin ben seninle internet üzerinden konuşuyorum fakat seni görmüyorum bu yüzden ben sana yok diyemem ve biri bana senin var olup olmadığını sorsa ben şahitim, o olmasaydı bu yazıları yazamazdı derim. Umarım açıklayabilmişimdir. İşte biz de burumda Allah'ın yarattığı ve yarattıkları üzerinden onun varlığına şahit oluyoruz.@BERWAR hocam ben okurken acı çektim, siz bir de bu insanlara laf anlatmaya çalışmışsınız.
Adam diyor ki "görmediğim şeye inanmam." Bildiğin kendisiyle çelişiyor.
Yapanın kim olduğuna dair gerçeğe bu dünyada ulaşamayız yalnızca reddederiz ya da inanırız, tercih durumudur.Fakat bir olayın sonuçlarını görüp inanıyorsan, onu yapanı görmesen de var olduğunu bilip inanabilirsin.
Bu yazıyı benim göndermem sonucunda görebileceksin ancak gerçekten kim olduğuma dair olan yanıtların sadece gördüklerin, kabullerin ve inançların çerçevesinde olacaktır. Peki, senin kabullerinin ve inançlarının beraberliğinde olan bu şahitliğin, gerçek ben ile ne kadar uyuşuyor?Örneğin ben seninle internet üzerinden konuşuyorum fakat seni görmüyorum bu yüzden ben sana yok diyemem ve biri bana senin var olup olmadığını sorsa ben şahidim, o olmasaydı bu yazıları yazamazdı derim.
Yani demem şu ki, farklı kazanımları olan bir kişi, bu yazıların öylece rastgele geldiğini, arkasında herhangi bir varlık olmadığını söyleyebilir ya da yapay zeka var diyebilir ya da bir kısım "jiw" var diyorsa diğer bir kısım "wij" var diyebilir ancak gerçekte hiçbiri de olmayabilirim.İşte biz de burumda Allah'ın yarattığı ve yarattıkları üzerinden onun varlığına şahit oluyoruz.
Yani demem şu ki, farklı kazanımları olan bir kişi, bu yazıların öylece rastgele geldiğini, arkasında herhangi bir varlık olmadığını söyleyebilir ya da yapay zeka var diyebilir ya da bir kısım "jiw" var diyorsa diğer bir kısım "wij" var diyebilir ancak gerçekte hiçbiri de olmayabilirim.
Bu cümlende de "KİM" demişsin, Tanrı var ama kim?Bu yazıyı benim göndermem sonucunda görebileceksin ancak gerçekten kim olduğuma dair olan yanıtların sadece gördüklerin, kabullerin ve inançların çerçevesinde olacaktır. Peki, senin kabullerinin ve inançlarının beraberliğinde olan bu şahitliğin, gerçek ben ile ne kadar uyuşuyor?