Bir şeye çok kişinin inanması onu doğru kılar mı?

Alttaki alıntıladığım mesajı anladığıma gayet eminim ben. Tanrıya birini inandırmak için kanıt göstermen faydasız, birini inandırmak için yapabileceğin şeyler dinin güzelliklerini anlatmak olabilir. Bu şekilde cezbedip onu dinine çekersin, kanıt meselesine gelirsen ancak cahili kandırırsın çünkü ortada kanıt falan yok. Bunu anladıysan devam ediyorum.
Ateistler reddetmezler, onlar inanmazlar. Bu inanç meselesi, nesnel bir yargı değil yani reddetmemek veya kabul etmemek gibi bir durum yok. Deizmi örnek verirsek bir tanrı inancına sahiptir ama dinleri reddeder, bu senin argümanına daha yakın, belki ileride kullanırsın yaz bir kenara.
Sonuç olarak sen kanıt falan gösteremezsin çünkü ortada sunabileceğin geçerli bir kanıt yok, aksine ben sana yüzlerce kanıt sunabilirim argümanlarının yanlış olduğuna dair. İnanç meselesini nesnelleştirmeye çalıştıkça absürt şeyler söyleyecek olan sensin ben değil.
Tamam zaten "sor cevaplayayım" dedim. Bekliyorum.
 
Doğru kılması doğrunun gerçekten doğru olduğu anlamına gelmeyedebilir. Doğru insanlara göre doğrudur. İnsanlar bencildir.
 
İnançlarımız gibi kanıtlanabilirse evet ancak şuradan bakalım. Malum şahsı sevmeyen yok, evet evet işte o, Saray Bekçisi. Herkes onu doğru görüyor ancak bırak doğruyu, yamuk bile değil değil mi? Yani olaylara göre şekil alır doğruluk yanlışlığın çoğunluğa göre şekillenmesi.
 
Bence kılar bu arada. Mesela taharet musluğu su fışkırtması için yapılır. Kimse söylersen söyle buna inanır ve doğru der.
 

Geri
Yukarı