Bir sisteme 2 farklı işletim sistemi yüklemek

375558

Hectopat
Bilgisayarıma günlük olarak kullanmak için Windows vista ve bazı Linux uygulamalarını çalıştırmak için Linux yüklemek istiyorum, ama bunlar birbirinden apayrı sürümler bu işletim sistemlerini aynı bilgisayara yükleyebilir miyim?

Not: Bilgisayarımın işlemcisi X64 Bit yani Windows Vista'yı UEFI olarak olarak yükleyebiliyorum.

Bilgisayarıma günlük olarak kullanmak için Windows vista ve bazı Linux uygulamalarını çalıştırmak için Linux yüklemek istiyorum, ama bunlar birbirinden apayrı sürümler bu işletim sistemlerini aynı bilgisayara yükleyebilir miyim?

Not: Bilgisayarımın işlemcisi X64 Bit yani Windows Vista'yı UEFI olarak olarak yükleyebiliyorum.
Grub kurup üzerine osprober, dosfstools, ntfs-3g ve efibootmgr paketlerini kurarak kurulum yapın. Açılışta sistemleri disk ismine göre bulup açabilirsiniz.

Vista kurun önce, zaten yeni kullanicilara önerim Mint; sonra Mint kurun. Ama ben Vista önermiyorum. En az sistem kaldırıyorsa 8.1 kurun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an bilgisayarda hiçbir işletim sistemi olmadığını varsayarak anlatıyorum;

Öncelikle Windows kurmanız gerekiyor. Windows'u normal bir şekilde kurun. Ardından herhangi bir Linux dağıtımını kurmaya geçin. İlk defa Linux kullanacaksanız Linux Mint önerebilirim. Mint'in ISO'sunu sitesinden indirip Rufus ile USB'ye yazdırın. Mint'in kurulum ekranı çok basit, kurulum esnasında size "Windows'un yanına kur" şeklinde bir seçenek çıkacak, o seçeneği seçip diski ikiye bölebilir ve sorunsuzca kurabilirsiniz. Bu dediklerimi sağlıklı bir şekilde yaparsanız başka bir işleme gerek kalmadan iki işletim sistemini de bilgisayarınıza kurmuş olursunuz.

Wine veya Proton ile Windows uygulamalarını çalıştırmayı denediniz mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı