Bir sitenin virüs içerip içermediğini nasıl anlarım?

concerta

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2018
Mesajlar
4.339
Makaleler
11
Çözümler
23
Bir siteye girdiğimde telefonumun kamerasından izlenip izlenmediğimi veya virüs içerikli bir şey olduğunu nasıl anlarım? Böyle şeylere takıntılıyım da.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üstteki arkadaşın dediğini yapabilirsin fakat bilgisayarda isen antivirüs eklenti ve programları ile rahatça korunabilirsin.
 
Windeos 10 kullanıyor isen intarnet te siteleri gezerken Gizlilik ayarlarından konum mikrofon kamera vb. şeyleri kapatarak güvene alabilirsin vede herhangi bir siteyi gezerken url rine dikkat et.
 
VirusTotal üzerinden URL taraması gerçekleştirebilirsiniz.
Bir siteye girdiğinizde, içerisinde bulunan izleicileri ve reklamları engellemek için mobil tarayıcınızda Microsoft Edge kullanabilirsiniz. Bilgisayar tarafında da aynı şekilde kullanabilirsiniz.
Eğer Google Chrome ile aynı arayüze sahp bir tarayıcıyı Android üzerinde kullanmak istiyorsanız, Kiwi internet tarayıcısı da kullanabilirsiniz. Kendi bünyesinde eklenti ekleme özelliği ve reklam engelleme özelliği de bulunuyor. Eklenti kısmında, güvenlik eklentileri ekleyebilirsiniz.
HTTPS protokolü olmayan sitelerin güvenliğini, HTTPS Everywhere eklentisi ile sağlayabilirsiniz.
Tarayıcı izinlerinizde kullanmadığınız ve girdiğiniz sitelerin de alakası olmayan hizmetleri devre dışı bırakabilirsiniz.

İnternet etkinliğinizi koruması adına imza veritabanı başarılı bir antivirüs yazılımı kullanabilirsiniz. Ücretsiz olarak Kaspersky Security Cloud Free yeterli olacaktır.
 

Geri
Yukarı