''Bir sorun programın düzgün çalışmasını durdurdu'' hatası

Yilmaz04

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Maltepe, İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, önceden bir konu açılmış 2013'te ama (tekrardan) format atmak ya da Windows 8'e geçmek gibi bir niyetim yok çünkü hali hazırda Windows 10 işletim sistemine de dual-boot aracılığıyla da sahibim. Windows 7'de çalıştırıp hata aldığım program, Windows 7 Boot Updater diye bir program, Windows 7'nin boot ederkenki logosunu (animasyonunu) ve yazılarını değiştirmeme yarıyor. Program, aynı ISO dosyasıyla oluşturduğum Windows 7 sanal makinelerde düzgün çalışıyor ancak benim gerçek Windows 7'imde "Bir sorun programın düzgün çalışmasını durdurdu" hatasını veriyor. İlk Windows 7'yi yüklediğim zaman denememiştim, aradan 2 gün geçmişti Windows 7 yükleyeli, programı öğrenip denemek istedim bu hatayı aldım.

Her türlü çözümü denedim hiçbiri işe yaramadı: DEP'i kapattım (Bu program için DEP'i kapatamazsınız hatasını verdi ben de DEP'i temelli kapattım), ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp yeniden kurdum, uyumluluk moduyla çalıştırdım, bütün C++ Redist yazılımlarını kaldırıp yeniden yükledim ama yine de çalışmadı. Ben de bu programı çalıştırmaya kararlı olduğumdan temiz kurulum yaptım ve çalıştı.

Programımı bir güzel kullandım, logoyu değiştirdim vs. tabii winload.exe sertifika hatası verdi, bcdedit'den ayar yaptım. "Windows 7® Başlatılıyor" yapmıştım, hoşuma gitmedi, "Windows 7 Başlatılıyor" yapmak istedim programı açmaya çalıştım yine en baştaki çalışmayı durdurdu hatasını verdi. Bu hatanın ana sebebi nedir? Çoğu kişi ekran kartı demiş, tabii programı programı kullanmayı başardığım zaman NVIDIA driver kurulu değildi ama driver'ı silip denedim sonuç değişmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı