Bir teli kopuk kablomu nasıl düzeltebilirim?

EvrimK

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, internet kablom bir ara çalışmamaya başlamıştı, kabloya yakından baktığım zaman beyazlardan bir telinin koptuğunu fark ettim. Bu kabloyu nasıl kesip yeniden yapabilirim? Tamam, ucunu kesmek için aparat var ama hangi kabloyu hangi aralığa takacağımı bilmiyorum. Yani elimde bir şeması yok. Normal Ethernet kablosu olsa yani tüm kablolar tek renk olsa sorun olmaz onu yapabiliyorum ancak bu kablolar hep iki renkli, beyaz-mavi, beyaz-kahverengi falan. Bunun şemasını nasıl bulabiliri? RJ45 mi ne -yanlış hatırlıyor olabilirim- kablo kesici alıp kesebilir miyim? Kesersem de yeni ucu takabilir miyim? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_1624.jpeg
    IMG_1624.jpeg
    84,3 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_1626.jpeg
    IMG_1626.jpeg
    77 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_1627.jpeg
    IMG_1627.jpeg
    76,3 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_1629.jpeg
    IMG_1629.jpeg
    60,9 KB · Görüntüleme: 65
CAT6'ya ek yapılmaz, yapılsa bile sağlıklı olmaz.
Konnektörün dibinden kesin yeni konnektör çakın.

Son düzenleme:
CAT6'ya ek yapılmaz, yapılsa bile sağlıklı olmaz.
Konnektörün dibinden kesin yeni konnektör çakın.
Öyle yapacağım ama mavi dış kablonun dibinden kopmuş, kabloyu soyup oradan kesmem lazım

Merhaba, gidip RJ45 kesici ve uç aldım. Kestiğim zaman hepsini sıraya dizdim ama bir türlü yuvalarına sokamadım. Tam 3 saat uğraştım olmadı bir türlü, girse bile içerisinde biri altta kalıyor biri yanlış yere giriyor. Bunları nasıl düzgün takabilirim? Teller de hemen kopuyor dönmüyor zaten. Bir kere denk getirdim sıktım taktım bu sefer de çalışmadı. Muhtemelen sırası doğru oturdu ama temas etmedi. Yarın tekrar deneyeceğim, sizce bunu nasıl kolay takabilirim? İnternette herkes tek seferde takabiliyor. Kablo şeması aşağıdaki ile aynı. Teşekkürler (ayrıca takacağım diye kese kese kablonun yarısı gitti :D )

Merhaba, gidip RJ45 kesici ve uç aldım. Kestiğim zaman hepsini sıraya dizdim ama bir türlü yuvalarına sokamadım. Tam 3 saat uğraştım olmadı bir türlü, girse bile içerisinde biri altta kalıyor biri yanlış yere giriyor. Bunları nasıl düzgün takabilirim? Teller de hemen kopuyor dönmüyor zaten. Bir kere denk getirdim sıktım taktım bu sefer de çalışmadı. Muhtemelen sırası doğru oturdu ama temas etmedi. Yarın tekrar deneyeceğim, sizce bunu nasıl kolay takabilirim? İnternette herkes tek seferde takabiliyor. Kablo şeması aşağıdaki ile aynı. Teşekkürler (ayrıca takacağım diye kese kese kablonun yarısı gitti :D )

Dosya Ekleri

• IMG_1807.jpeg
    IMG_1807.jpeg
    19,5 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_1807.jpeg
    IMG_1807.jpeg
    19,5 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı