Mental hastalıkla alakası var. OCD olan bazı insanlarda mükemmelizm takıntısı var bir şeyi mükemmel yapmaya çalışma hakkında. Eğer bir şeyi mükemmel yapmazlarsa o şeyi yapmayı istemiyorlar ya da o şey mükemmel olana kadar yapmaya başlamıyorlar. Ders konusunda diyelim mesela her ders çalıştığı zaman yanında abur cubur, içececek yanında olmazsa 1 sayfasını açmamayı istemek mükemmelizmle alakalı. Daha detaylı yazmak isterim ama profesyonel değilim konu üstünde. Ama kesinlikle mental hastalıkla alakası var. Bende ki formu da eğer sabah ki yüz yıkamadır, diş fırçalama falan yapmaya erinirim ben ve eğer onları yapmazsam önemli ne işim olursa olsun kesinlikle onları da yapmayı erinir bırakırım asla başlamam yüzümü falan yıkamadan. Yüzümü yıkadım diyelim yanımda abur cubur olmadan asla başlamam ya da yoksa dikkatim dağılır.
Yapman gereken şeyi konuşalım şimdi boş konuların üzerinden geçmişken. Oturup açıcaksın ne çalışman gerekiyorsa ve çalışmaya başlayacaksın istesende istemesende. Kafan başka şeylere dalabilir ama ne yapman gerekiyorsa, ne bileyim işte yanaklarına hafif tokat gibi olsun yapıp ders çalışmaya devam edeceksin. Dersi çalıştıktan sonra boş zamanında düşünürsün ne olmak istediğini ki üniversitedeki ya da üniversiteyi bitirmiş birçok kişi de ne olmak istediğini halen tam olarak net bilmiyor. Onu zaman geçtikçe kendini tanıyarak, neyi sevdiğini veya sevmediğini gibi anlayarak, farkedersin. Şu anlık sadece oturup ders çalışarak kendine bir alışkanlık edinmeye çalış. En az 20 dakika falan çalışarak başla 20 dakika 20 dakikadır. Önemli olan o mükemmelizm huyunu atmaya çalışmak en azından ders konusunda.