Bir tutam eleştiri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman raporlayın demesinler.
Raporladığınız zaman hataları düzeltirler. Rapor ettiğinizde birinin uyarı alması gerekmiyor. Çok önemli bir şeyde de gerekeni yaparlar. Her rapor ettiğiniz üye de uyarı almıyor zaten.

Bir kısmını katılıp bir kısmına da katılmadığım bir eleştiri olmuş. Bu noktaları belirtmek isterim.

Şimdi, ilk olarak ''moderasyon haklıdır, o yüzden eleştiri yapan her üyeye gülücük atacağım.
Bu zihniyetteki üyelere bakarsanız hep aynı kişileri görürsünüz. Karşıdaki kişiyi rencide etmek için yapılan, sürü psikolojisinin çok sağlam bir örneği bu ifadeler. Aynı şekilde her eleştiri konusuna muhteşem atan kişiler de buna dahil, yine aynı isimler aynı ifadeler. Üyeler artık mesajlara değil üyelere ifade bırakıyor, yazık gerçekten.
Aksine, itici ve gereksiz bir üye oluyorsunuz.
Her iki haftada bir forumu yerden yere vurup gününün büyük bir çoğunluğunu burada geçirenler de aynı şekilde oluyor bence, kişisel bir yorum.
Evet, sürekli belli kişiler isyan konusu açıyor; bunu siz de kabul etmelisiniz. Burada hem niyet önemli hem de herkes forumu eleştirecek tecrübeye, cesarete sahip değil.
İnanın her üyeye özel övgü dolu sözlerle lütfen gitmeyin diye mesajlar atılırsa ortalık ilgi çekme sahnesine döner. Bu şekilde mesaj atılmasa bile bu forumu bırakıyorum konuları ilgi çekmek için açılıyor genelde; istisnalar hariç tabii.
Bu eleştirim ise üyeler geliyor. Her konuya, siyaset sıkıştırmayı ve kin kusmayı bırakın artık. Yani, iyi siyasi görüşünüz var, ama her konuda rastgele bunu belirtmenize gerek yok.
Buna da katılıyorum. Her felsefe konusunda dini tabirlerle gelenler de eklenebilir bu mesaja, işin garip tarafı bunu yapan kişilerin eleştiriyi beğenip sesini çıkarmaması, ilginç.
Son değineceğim nokta ise, moderasyon ekibinin genellikle yetkisini kötüye kullanan kişiler ile dolu olması.
Bu dediğinize isim ve örnek vermelisiniz. Üstü kapalı bir genelleme ile hiçbir moderasyon ekibi üyesi kendini geliştiremez, biraz daha açık konuşabilirsiniz.

Her konuda siyaset yapanlara güzel bir ceza lazım aslında. Güzel bir eleştiri olmuş, çoğu yere katılıyorum.
Hocam, aman aman öyle demeyin, her an sınırsız ban yiyebilirim.

Aslında haklısın, ama siyaset konu açılırken moderatör neden onaylıyor anlamış değilim...

Sadece 300 TL'ye Q10'dan başka kulaklıklar da var kısmına takıldım. O bütçede en iyi kulaklık o ise ve isteyen kişinin kriterlerine de uyuyorsa ben farklılık olsun diye dandik bir şey önerememem ki.

Bir kısmını katılıp bir kısmına da katılmadığım bir eleştiri olmuş. Bu noktaları belirtmek isterim.
Fikriniz için teşekkürler.
Evet, sürekli belli kişiler isyan konusu açıyor; bunu siz de kabul etmelisiniz. Burada hem niyet önemli hem de herkes forumu eleştirecek tecrübeye, cesarete sahip değil.
Kötü amaçlı açılan eleştiri konuları olabilir, moderasyon bence bunu ayırt edebilecek kapasitede. Adam sadece moderasyona sallama amaçlı yazı yazıyorsa, kabul edilmeyebilir.
Yani hiç olmazsa, ''emekleriniz için teşekkürler, seven kişilerin yazması için konuyu açık tutuyoruz'' gibi bir mesaj yazılabilir. İlgi çekme konusunda haklısınız.
Bu dediğinize isim ve örnek vermelisiniz. Üstü kapalı bir genelleme ile hiçbir moderasyon ekibi üyesi kendini geliştiremez, biraz daha açık konuşabilirsiniz.
Bu konuda olan süper mod arkadaş bir örnek.

Raporladığınız zaman hataları düzeltirler. Rapor ettiğinizde birinin uyarı alması gerekmiyor. Çok önemli bir şeyde de gerekeni yaparlar. Her rapor ettiğiniz üye de uyarı almıyor zaten.
Ben her raporladığım ban alsın demedim ki. İlk cümlenize biraz katılmıyorum. Bir moderatör 1 yıllık konularda kendini en iyi cevap olarak işaretlemişti ve sadece uyardılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…