Yerine göre hakaret sınıfına girebilecek türde. Sizin genelde siyaset konularından çıkmadığınızı ve ağır üslup kullandığınızı düşünüyorum. Zamanınızı daha verimli şeylere harcayın bence.
Raporladığınız zaman hataları düzeltirler. Rapor ettiğinizde birinin uyarı alması gerekmiyor. Çok önemli bir şeyde de gerekeni yaparlar. Her rapor ettiğiniz üye de uyarı almıyor zaten.
Bu zihniyetteki üyelere bakarsanız hep aynı kişileri görürsünüz. Karşıdaki kişiyi rencide etmek için yapılan, sürü psikolojisinin çok sağlam bir örneği bu ifadeler. Aynı şekilde her eleştiri konusuna muhteşem atan kişiler de buna dahil, yine aynı isimler aynı ifadeler. Üyeler artık mesajlara değil üyelere ifade bırakıyor, yazık gerçekten.
Bir diğer olay ise, moderatörlerin sürekli ''belli üyeler sürekli isyan konusu açıyor'' demesi var. Yani, bu tür konu açan üyeleri ne zannediyorlar bilmiyorum ama, bu üyeler forumun iyiliğini istiyorlar ve içlerini döküyorlar.
Evet, sürekli belli kişiler isyan konusu açıyor; bunu siz de kabul etmelisiniz. Burada hem niyet önemli hem de herkes forumu eleştirecek tecrübeye, cesarete sahip değil.
Bir diğer konu ise, isyan, toplu üye bırakmaları, eleştiri gibi şeyleri yönetimin gıdım takmaması. Üye mi bırakıyor? Konuyu kilitle ve ''emeğiniz için teşekkürler'' de geç Eleştiri konusu mu açıldı? Yönetime iletildi de, kilitle geç
İnanın her üyeye özel övgü dolu sözlerle lütfen gitmeyin diye mesajlar atılırsa ortalık ilgi çekme sahnesine döner. Bu şekilde mesaj atılmasa bile bu forumu bırakıyorum konuları ilgi çekmek için açılıyor genelde; istisnalar hariç tabii.
Bu eleştirim ise üyeler geliyor. Her konuya, siyaset sıkıştırmayı ve kin kusmayı bırakın artık. Yani, iyi siyasi görüşünüz var, ama her konuda rastgele bunu belirtmenize gerek yok.
Buna da katılıyorum. Her felsefe konusunda dini tabirlerle gelenler de eklenebilir bu mesaja, işin garip tarafı bunu yapan kişilerin eleştiriyi beğenip sesini çıkarmaması, ilginç.
Bu dediğinize isim ve örnek vermelisiniz. Üstü kapalı bir genelleme ile hiçbir moderasyon ekibi üyesi kendini geliştiremez, biraz daha açık konuşabilirsiniz.
Sadece 300 TL'ye Q10'dan başka kulaklıklar da var kısmına takıldım. O bütçede en iyi kulaklık o ise ve isteyen kişinin kriterlerine de uyuyorsa ben farklılık olsun diye dandik bir şey önerememem ki.
Evet, sürekli belli kişiler isyan konusu açıyor; bunu siz de kabul etmelisiniz. Burada hem niyet önemli hem de herkes forumu eleştirecek tecrübeye, cesarete sahip değil.
Kötü amaçlı açılan eleştiri konuları olabilir, moderasyon bence bunu ayırt edebilecek kapasitede. Adam sadece moderasyona sallama amaçlı yazı yazıyorsa, kabul edilmeyebilir.
İnanın her üyeye özel övgü dolu sözlerle lütfen gitmeyin diye mesajlar atılırsa ortalık ilgi çekme sahnesine döner. Bu şekilde mesaj atılsa bile bu forumu bırakıyorum konuları ilgi çekmek için açılıyor genelde; istisnalar hariç tabii.
Yani hiç olmazsa, ''emekleriniz için teşekkürler, seven kişilerin yazması için konuyu açık tutuyoruz'' gibi bir mesaj yazılabilir. İlgi çekme konusunda haklısınız.
Bu dediğinize isim ve örnek vermelisiniz. Üstü kapalı bir genelleme ile hiçbir moderasyon ekibi üyesi kendini geliştiremez, biraz daha açık konuşabilirsiniz.
Raporladığınız zaman hataları düzeltirler. Rapor ettiğinizde birinin uyarı alması gerekmiyor. Çok önemli bir şeyde de gerekeni yaparlar. Her rapor ettiğiniz üye de uyarı almıyor zaten.
Ben her raporladığım ban alsın demedim ki. İlk cümlenize biraz katılmıyorum. Bir moderatör 1 yıllık konularda kendini en iyi cevap olarak işaretlemişti ve sadece uyardılar.