Dünya genelinde bir sürü üniversite var. Kalitesi nereden anlaşılır bilmiyorum. Mesela ilk 100 üniversite en iyilerinin arasındadır demek doğru olur mu? İlk kaç oran daha iyi olarak sayabiliriz?
Dünya genelinde bir sürü üniversite var. Kalitesi nereden anlaşılır bilmiyorum. Mesela ilk 100 üniversite en iyilerinin arasındadır demek doğru olur mu? İlk kaç oran daha iyi olarak sayabiliriz?
Onlar genelde üniversite hocalarının makale sayısına göre sıralanıyor yani bir üniversitenin öğretim görevlilerinin yazdıkları dergilerde makalelerde çıkıyorsa atıf alıyorsa o üniversite üst sıralarda yer alıyor. Sırf bu yüzden yabancı hoca transferi vs yapıyor özel üniversiteler.
Gitmek istediğiniz bölümde ne kadar Prof. Dr. var, akreditasyonu var mı ? konum, ulaşım, barınma ve iş sahalarına yakınlığı tabi okumak istediğiniz bölümle alakalı olarak değişir. Bunun dışında sayılara takılmayın.
Üniversitede öğreneceğin her şeyi internet üzerinden kendin öğrenebilirsin, tıp gibi bölümler hariç. Boğaziçine derece yapanlar gitmeseydi orası Boğaziçi olmazdı. Üniversiteyi üniversite yapan öğrencidir, kadrosu değil.