Bir web sitesi için hangi yazılım dilleri öğrenilmeli?

TeknoEmir

Hectopat
Daha fazla  
Ortalama bir web sitesi için hangi dilleri öğrenmek zorundayım? Teşekkürler :)
Bir de yanlış bilmiyorsam HTML, CSS, JavaScript yeterli olurmuş doğru mudur? Ve üstüne Python öğrenmek bana bir avantaj sağlar mı?

HTML, CSS ve JS sadece sizin frontend yapmanızı sağlayan dillerdir. Python veya PHP ise backend yazmanızı sağlar, yani esas algoritmaların yürüdüğü kısımlar. Yanında bir de MySQL öğrenmeniz gerekiyor. Aşağı yukarı 4 dil desek, bu dillerde kendi içinde framework olarak dallanıp budaklanmakta. Bana kalırsa önce HTML ve CSS öğrenilir sonra JS ve arkasından PHP veya Python'a geçilir.

HTML, CSS ve JS sadece sizin frontend yapmanızı sağlayan dillerdir. Python veya PHP ise backend yazmanızı sağlar, yani esas algoritmaların yürüdüğü kısımlar. Yanında bir de MySQL öğrenmeniz gerekiyor. Aşağı yukarı 4 dil desek, bu dillerde kendi içinde Framework olarak dallanıp budaklanmakta. Bana kalırsa önce HTML ve CSS öğrenilir sonra JS ve arkasından PHP veya Python'a geçilir.

Kendiniz için bir site açacaksanız WordPress, joomla gibi hazır scriptlerden birini öğrenmek yeterli olur.

Hocam bilgi vermeyi çok seviyorum etrafıma ve bilgi ağırlıklı bir site kurmak istiyorum. Yani bilgi içerikli. Spor, bilim anlarsınız ya😁. Yani şimdi HTML, CSS, JS öğrenmem yeterli mi? Çünkü ben zaten Python'u biliyorum😀.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgi vermeyi çok seviyorum etrafıma ve bilgi ağırlıklı bir site kurmak istiyorum. Yani bilgi içerikli. Spor, bilim anlarsınız ya😁. Yani şimdi HTML, CSS, JS öğrenmem yeterli mi? Çünkü ben zaten Python'u biliyorum😀.
Python Django yani web tarafında Python diyebiliriz ona ufaktan göz atarsanız iyi olur gene. HTML, CSS, JS öğrenmeniz yeterli o halde. Daha sonra ilerledikçe Bootstrap, SASS, LESS, AngularJS, React gibi frameworkleri de öğrenebilirsiniz.

Python Django yani web tarafında Python diyebiliriz ona ufaktan göz atarsanız iyi olur gene. HTML, CSS, JS öğrenmeniz yeterli o halde. Daha sonra ilerledikçe Bootstrap, SASS, LESS, AngularJS, React gibi Framework'leri de öğrenebilirsiniz.

Hocam bir şey soracağım sadece Python bilerek Django ile bir web sitesi kurabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı