Eren T.
Hectopat
- Makaleler
- 6
Daha fazla
Windows için bir aplikasyon geliştirmek istiyorum. Öyle Visual Studio ile falan değil. Adam gibi bir aplikasyon geliştirmek istiyorum. Örnek olarak bir zip programı yapmak istiyorum. C ve C++ dillerini seçtim. Nasıl geliştirebilirim? Geliştirirken hangi işletim sistemini kullanmalıyım? Nerden başlamalıyım? Ve bu programı nasıl build alabilirim yani nasıl .exe haline dönüştürebilirim? 7-Zip'in kaynak koduna baktım. Onlarca C ve C++ headerları ve kodları var. Ve birazcık da Assembly kullanılmış. Build almak için veya programı geliştirmek için Assembly zorunlu mu? Yazılım derken sadece zip programı değil. Tarayıcı vesaire her türlü yazılım olabilir. Her yazılım için farklı şeyler gerekiyor ama ben mantığını kavramak istiyorum. Örneğin C ve C++ nasıl birlikte kullanabilirim? Mesela C ve C++ ile arayüzü tasarlayıp build alsam olur mu? Alırsam her şey .exe dosyasının içine depolanıyor. Mesela programlarda klasörler oluyor asset tarzında ve programla ilgili varlıklar burada depolanıyor. Ama mesela .png şeklinde değil. Tabii ki olanlar da var ama çoğunlukla karşıma çok garip dosya uzantılarıyla çıkıyor. Bu tarz sorulara cevap verirseniz beni o kadar mutlu edersiniz ki. Çünkü bu konuyu 2 yıldır anlamaya çalışıyorum.
Teşekkürler, iyi Sosyaller.
Teşekkürler, iyi Sosyaller.