Bir yazılım nasıl geliştirilir?

Eren T.

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Windows için bir aplikasyon geliştirmek istiyorum. Öyle Visual Studio ile falan değil. Adam gibi bir aplikasyon geliştirmek istiyorum. Örnek olarak bir zip programı yapmak istiyorum. C ve C++ dillerini seçtim. Nasıl geliştirebilirim? Geliştirirken hangi işletim sistemini kullanmalıyım? Nerden başlamalıyım? Ve bu programı nasıl build alabilirim yani nasıl .exe haline dönüştürebilirim? 7-Zip'in kaynak koduna baktım. Onlarca C ve C++ headerları ve kodları var. Ve birazcık da Assembly kullanılmış. Build almak için veya programı geliştirmek için Assembly zorunlu mu? Yazılım derken sadece zip programı değil. Tarayıcı vesaire her türlü yazılım olabilir. Her yazılım için farklı şeyler gerekiyor ama ben mantığını kavramak istiyorum. Örneğin C ve C++ nasıl birlikte kullanabilirim? Mesela C ve C++ ile arayüzü tasarlayıp build alsam olur mu? Alırsam her şey .exe dosyasının içine depolanıyor. Mesela programlarda klasörler oluyor asset tarzında ve programla ilgili varlıklar burada depolanıyor. Ama mesela .png şeklinde değil. Tabii ki olanlar da var ama çoğunlukla karşıma çok garip dosya uzantılarıyla çıkıyor. Bu tarz sorulara cevap verirseniz beni o kadar mutlu edersiniz ki. Çünkü bu konuyu 2 yıldır anlamaya çalışıyorum.

Teşekkürler, iyi Sosyaller.

Ne alakası var hocam? Ya size ne benim kullanıp kullanmayacağımdan? Benim soruma cevap vermeyecekseniz konudan çıkabilirsiniz?

C dillerini mingw64 ile Build edeceksiniz. Bunun için msys2 kurmanız gerek. Visual Studio Code C++ kurulum dökumanına bakabilirsiniz. (Bu sadece visual studio code için geçerli değil. C ve C++ böyle compiler ediliyor.)

Bizim oralarda adam akıllı olanlar Visual Studio ile yapılıyor.

Önce ne yapacağınıza karar verin. Sonra onu yapmak için mantıklı olan dile biraz alışın. Arayüz kısmı için ne kullanacağınızı seçin. Düzgün bir IDE kullanıp işinizi görürsünüz.
İşletim sistemi çoğu zaman fark etmez.
Assembly şart değil.
C++ C kodu çalıştırabiliyor. Ama gerek duymamanız lazım. Modern C++ kullanın.
Hocam siz hiç adam gibi bir yazılımda Visual Studio kullananı gördünüz mü?
En basitinden Unreal Engine ile yapılan her oyun kod düzenleme kısmını Visual Studio'da yapıyor. Yapmıyorlarsa onların ayıbı.

Visual Studio kullanmayıp ne kullanmalarını bekliyorsunuz? Geany falan mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı