Bira içmek günahdır!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca müslüman olmak böyle ortalıkta takkeliler gibi oraya buraya sataşmak değildir. İsteyen istediğini yaşar. Kitapta aynen böyle yazıyor okursan bilgi sahibi olabilirsin.

2- Senin gibi insanlardan dolayı dinimden soğudum yemin ederim ya. Aynen abi en doğru müslüman sizsiniz. Ayrıca inandığın şey hakkında biraz bilgin olsa dinde zorlama yoktur başkasının günahı seni ilgilendirmez.
İşinize gelirse soğudum, işinize gelirse başkasının günahı size ne. Kişiler üzerine dinden sogunmaz, Ahiret zamanı geldiği zaman dersin o zaman, "O'nun yüzünden dinden soğudum Allah'ım, o yaptı." dersin ne kadar gülünç. Senin aklın yokmu derler adama. Kendi düşüncelerini idrak edemiyor musun derler.

Neyse bu bir, ikincisi ise hiç bir müslüman ortalıkta takke ile dolaşıp oraya buraya sataşmıyor ama müslümanlığın tanımını siz yapmadan önce 'bildiğin ile amel etmediğin sürece bir faydası yoktur.' ve bir müslüman bildiği bir şeyi bir başka müslüman anlatmadığı sürece ona da faydası yoktur. Bir müslümanın bildiği bir şeyi başka bir müslüman söylemesine de "Emri bi'l-maruf nehyi ani'l-münker" denir yani; "İyiliği emretmek, kötülükten men etmek!“

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp arkadaşlar.
Alıntı ile aldığım sözler kişisel algılanmasın kişileri tanımam bu sözler cok yaygın kullanılıyor cevap verme mahayetinde alıntıladım sadece.

Ek olarak Türkiye Cumhuriyeti 1923'den beri Din özgürlüğü şeklinde, toplumun etnik grubunun Müslüman oranı sadece fazla devletin dini olmaz, olamaz laik bir ülke.

1923'den önce Anayasanın 2. Maddesinde "Devletin dini İslam'dır." yazıyordu gelen rejim ile birlikte yönetim değişti. Gecmişinizi bilmiyor olabilirsiniz ama öğrenin. Devletin dini olmaz ise o zaman neden yönetime şekli var?! Diye de sorarlar adama.

Yav abi sizin gibiler yüzünden müslümanım demeye korkar oluyorum bazen, tamam bizim dinimizde haram biz yapmıyoruzda adamın farklı bir inancı varsa sen ona zorla içirtmicek misin? Müslüman olup sigara içende var sigarada vücudumuza zarar verdiği için bazı kişiler haram sayıyor ama millet içiyor karışamazsın.

Niye kendinize zarar veriyorsunuz he bira içmek günahdır! Anlamıyorum bizim milletimiz müslüman ama sözde müslüman hristiyandan hiçbir farkınız kalmıyor bu lanet şeyi içince.

Türkiye'de sadece müslümanlar yaşamıyor sanane herkes istediğini yapar.

Niye kendinize zarar veriyorsunuz he bira içmek günahdır! Anlamıyorum bizim milletimiz müslüman ama sözde müslüman hristiyandan hiçbir farkınız kalmıyor bu lanet şeyi içince.
Bazı arkadaşlar haklı, seni ilgilendirmez diyerek. Herkes Müslüman değil ve olmak zorunda da değil doğru onlara hak veriyorum.

Cümlenin şu şekilde değiştirebilirsin. " Müslüman kardeşlerim, alkol içmek günahtır! "

Bazı arkadaşlar haklı, seni ilgilendirmez diyerek. Herkes müslüman değil ve olmak zorunda da değil doğru onlara hak veriyorum.

Cümlenin şu şekilde değiştirebilirsin. " Müslüman kardeşlerim, alkol içmek günahtır! "

Evet emin ol hiçkimse bir şey demezdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı