Bira içmek günahdır!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bira içmek günahtır ama kul hakkı yemek, milletin hakkına göstere göstere utanmadan çökmek, torpilin adam kayırmanın en büyüğünü yapmak günah değildir, değil mi müslüman kardeşim?

Şimdi yavaşça çek elini o klavyeden. :)

İroni olmaması durumunu göz önünde bulundurarak söylüyorum. Herkes eylemlerinde özgürdür. Din seçiminde de öyle. Herkes Müslüman olmayabilir veya Müslümansa da istediği şeyi yapabilir bu Allah'la kul arasındadır. Burada ahlak, din bekçi,iğ yapmak Allah'ın işine karışmak gibi oluyor yani anlayacağın dilden böyle söyleyeyim.

İnanırım inanmam, İçerim içmem kime ne. Herkesin aklı düşüncesi var. Çok yaşamak istiyorsan dinini camilerden çıkma. Buraya da uğramazsın en azından. Amsterdam candır.
Sınav sorularını tarikatlara dağıtıp kul hakkı yiyen müslüman biz günahkar. Çok şey söylerim de neyse... Yaşın yetmeyebilir konu sahibi.

Dindar bir insan değilim, alkolde içmem. Dindar akrabam/arkadaşım, alkol içen akrabam/arkadaşım bolca mevcut. Herkes kendi hayatını yaşasın. Bütün dinlerin temel felsefesi iyi bir insan olmaktan geçer, bütün dinlerde zaten bir yaratıcı tarafından yaratılmış ya hani. Bilmiyorsan eğer. Sen iyi bir insan ol, kimsenin hayatına karışma. Haberin olsun diye söylüyorum cennete ve cehenneme girerken kendi yanlışların veya doğruların ile değerlendirilmektesin. Başkasının ne yaptığı veya ne yapmadığını bu kadar takmanı gerektiren bir durum yok yani. Kendi hayatınızı yaşayın.

Her koyun kendi bacağından asılır sözü durumu açıklığa kavuşturur. Birde herkesin kendi zevki ama bira dediğiniz gaz katılmış suyu nasıl içiyorsunuz anlamadım.

Aynen müslüman olsa bile içebilir. Karışmak kimsenin haddi değil. Bence yaşı küçük birisi.

18 yaş altında genelde aile ve çevre baskısı hakim oluyor kişilerin irade ve düşünce yapısına, lise hayatımda bu düşüncelerimi belirttiğimde beni 'kâfirlikle' suçlayan(ironik bir şekilde haklılarda), dışlayan, sert çıkışlarda bulunan arkadaşlarımdan bazılarının yıllar sonra bana ulaşıp hak verdiklerini biliyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Demek ki insan geçte olsa özgür irade sahibi olabiliyormuş.

Bak bira yazısını görünce bile ağzım sulandı. Teşekkürler :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı