Birden fazla fan çoklayıcı kullanmak zararlı mı?

S

Silinen üye 266150

Ziyaretçi
Arkadaşlar bir abim var ABD'de donanım mühendisliği mezunu kendisi fan çoklayıcı kullanmanın sağlıklı olmadığını SATA'dan fan çoklamanin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Şimdi ne yapabilirim? Bende zaten 1 adet çoklayıcı var ancak 1 tane daha çoklayıcı kullanmak istiyorum. Her çoklayıcı başına 2 adet fan takacağım ve 1A olan sınırı geçmeyeceğim. Lütfen bilen birileri yardımcı olsun. Ayrıca onun almamı istediği kablo su fakat Türkiye'de bulamadım. Bir ucu SATA diğer uçları PWM fan için uyumlu olmalı. Corsair LL120 ile kullanılacak.

Dosya Ekleri

• IMG-20210219-WA0051.jpg
    IMG-20210219-WA0051.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 106
Sorun zaten fanda değil hocam 0.30A MAX 0.60A çekecektir. Ancak 2 adet çoklayıcı kullanmak sağlıklı mı?
Çoklayıcı yazmayı unutmuşum, ben kullanıyorum, bir sorun yaşamadım aylardır. Teknik olarak da sorun yaratma ihtimali pek yok.

1 çıkışı 4-5 çıkış sunan aparatla çoğaltmayacak mısın dostum?
Hayır hocam ayrı ayrı çoğaltıcı kullanacağım.
Anakart üzerinden çoklama yapılmayacak ise sorun oluşturmaz Watt değeri aşılmadığı sürece sorunsuz kullanılabilir kaldı ki bir kasa en fazla 6 veya 7 fan alır bu nedenle amper eşiğini geçemezsiniz.
Çoklama anakart üzerinden yapılacak. Bir tane çoklama zaten anakart üzerinden yapılıyor. Diğerini sata üzerinden yapmak istiyorum ancak iyi bir çoklayıcı bulamadım. Satadan gelen bir çoklayıcı lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı