Bilgisayarımda özellikle oyun oynarken(CS:GO, F1 2020) sıklıkla mavi ekran hatası almaya başladım. Hatta bazen direkt masaüstünde, Chrome'da vs. takılırken de mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran hatası aldıktan sonra genellikle 10-15 dk içinde yeniden bir hata daha alıyor oluyorum. Hataları ağırlıkla CS:GO oynarken hata aldığım için maça yetişmek adına mavi ekran esnasında %100 raporlanmasını beklemeden bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Bu nedenle muhtemelen aldığım tüm mavi ekranlar için minidump dosyası oluşmadı. Oluşanları ekledim (Minidump link), ek olarak genellikle mavi ekran hatası aldığımda fotoğrafını çekerim, bu nedenle minidump dosyası oluşmasa da hataların kodlarını biliyorum. Son zamanlarda aldığım birkaç hata kodu şu şekilde;
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
MEMORY_MANAGEMENT
UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hata kodu için makaleler kısmında yer alan Memtest86 aracını kullandım. Onun da sonuçları şu şekilde:
Farklı farklı hatalar aldığım için temel bir sorun olduğunu ve bu sorunun diğer bileşenleri de etkilediğini, bu nedenle de her seferinde farklı bir yerden patladığını düşünüyorum ama doğru mudur?
Bios'tan başlatma seçeneklerini seçerken memtest'i yüklediğim usb için 2 farklı satır gelmişti. 2 adet ram olduğundan mıydı bu? Ben ilk satırı seçerek ilerlemiştim, ikincisini de mi yapmam gerekiyor bu durumda?
Önerdiğiniz gibi güncellemeleri yaptım. Sanıyorum ki BIOS güncellemesi sorunu çözdü. F1 2020'de henüz deneme şansı bulamadım ama CS:GO da oldukça vakit geçirdim ve herhangi bir sorun yaşamadım Desteğiniz için çok teşekkür ederim.