Birden fazla mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

tho_or

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2020
Mesajlar
1
RAM
2 adet 8GB HyperX Fury
Ekran kartı
ASUS ROG AMD RADEON RX570
Anakart
GigaBytr A320M-H
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600
Bilgisayara format atalı yaklaşık bir hafta oluyor ve format atmadan önce hiçbir mavi ekran sorunu yoktu ancak formatlandıktan sonra mavi ekran hatası almaya başladım ve bir tane değil birden fazla. Bunlar; dxgkrnl.sys, system_service_exception(amdkmdag.sys hata vermiş), usbxhci.sys gibi mavi ekranlar alıyorum. Ek olarak Chrome kullanırken genelde status_access_violation ve out of Memory hatası alıyorum. Hatta bazen kendi kendine kapanıyor. Bu sadece Chrome'da oluyordu ancak bilgisayardaki diğer uygulamalarda da olmaya başladı. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

minidump dosyası
 
Son düzenleyen: Moderatör:
dxgkrnl.sys Hatası: Bu hata, DirectX grafik çekirdeği ile ilgilidir ve genellikle grafik sürücüsü sorunlarından kaynaklanır. Sorunu çözmek için grafik sürücünüzü yeniden yükleyebilir, DirectX Tanılama Aracını çalıştırabilir veya Sistem Dosyası Denetleyicisi’ni (SFC) kullanabilirsiniz.

system_service_exception(amdkmdag.sys) Hatası: Bu Mavi Ekran hatası, AMD grafik sürücüsüyle ilgili bir sorunu gösterir. Sürücüleri güncellemek, temiz bir önyükleme yapmak veya SFC taraması çalıştırmak gibi adımlar sorunu çözebilir.

usbxhci.sys Hatası: Bu hata genellikle USB ana denetleyicisi sürücüleriyle ilgili bir sorundan kaynaklanır. USB sürücülerini yeniden yüklemek veya USB xHCI Uyumlu Ana Bilgisayar Denetleyicisi sürücüsünü kaldırmak gibi adımlar işe yarayabilir.

status_access_violation Hatası: Bu hata, genellikle Microsoft Edge veya Google Chrome tarayıcılarında karşılaşılan bir hafıza erişim ihlalidir. Çözüm yolları arasında:

  • Tarayıcıyı güncellemek.
  • Tarayıcı uzantılarını devre dışı bırakmak.
  • Tarayıcı ayarlarını varsayılana sıfırlamak.
  • Farklı bir tarayıcı kullanmayı denemek.
out of Memory Hatası: Bu hata, sistem belleğinin veya sanal belleğin yetersiz kaldığı durumlarda ortaya çıkar. Çözüm yolları arasında:

  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak.
  • Sanal belleği artırmak.
  • Fiziksel belleği (RAM) yükseltmek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı