Birden fazla mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

TarumarEdici

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
306
Çözümler
1
RAM
2x4 Adata DDR3 1600MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 SA400S37/120G SATA 3.0 2.5" 120 GB S
Ekran kartı
Radeon HD7670M
İşlemci
İntel Core i5 3210M
HP Pavilion G6-2202et modeline sahibim. Problem birkaç gün önce başladı. İsmini hatırlayamadığım mavi ekran hatasıyla bilgisayar kendini yeniden başlattı. Sonrasında ekrana hiç görüntü gelmemeye başladı, Caps Lock tuşu belirli aralıklarla yanıp sönüyordu. Ufak araştırmamla sorunun RAM'den kaynaklı olabileceğini buldum. Bir RAM'in ya da slotun arızalı olduğunu buldum ve RAM'i sökmemle bilgisayar görüntü vermeye başladı. Bu sefer de yaklaşık 20 farklı mavi ekran hatası almaya başladım. Çeşitli sebeplerden kaynaklanabileceğini öğrendim. Ben de işi kökten çözmek için format atmaya karar verdim. Disk seçimi yaptığımız yerde yine mavi ekran yedim. Tek bir mavi ekran olsa sorunu anlayacağım, her seferinde farklı arıza veriyor. Ne güvenli moda girebiliyorum ne de normal girebiliyorum, açılırken mavi ekran yiyorum. Ne yapacağımı bilemedim, sizlere danışmaya karar verdim.
 
Anakart problemi olabilir bu cihazda. Eğer hiç açılmıyorsa tabii ki bir teknik servisin arıza tespit yapması gerekiyor. Bu tip problemlerin altından bugüne kadar hep anakart problemi çıktığını gördüm. -RAM ile beraber.-
2013 yılından kalma bilgisayar ile teknik servise başvursam bütçe çok yukarılara çıkabilir. Bilgisayarın içini açtığımda fark ettim. Bilgisayarın termal macunu uzunca bir süredir değişmemiş ve fanı arızalı, hiçbir şekilde çalışmıyor. Ben termal macun ve fan ile beraber bu sorunu çözebilir miyim, ihtimal var mıdır? Yoksa sorunumun çözümünün bu konularla alakası yok mu? Çünkü eski bir cihaza büyük paralar harcamak yerine kendim tamir etmeyi düşünüyorum.
 
Ben sana şunu önerebilirim; bir servise göster ve arızasını öğren. Ona göre adım at sonrasında.
İlçede oturuyorum ve düşündüğünüz gibi "teknik servis" diyebilecek bilgisayar tamircisi yok. Ben de şöyle düşündüm ben maliyeti en aza indirmek adına macununu ve fanını evde halledeyim. Eğer sıkıntı devam ediyorsa bilgisyarcıya göstereyim. Çünkü sıkıntı başka yerdeyse bile bence bilgisayarcı fan ve macun için para alır. Hem de benim evde halledebileceğimden çok daha fazlasını alır tahmin edeceğiniz üzere. Biliyorum aynı şeyler üzerinde konuşuyoruz ama bu kendini servis olarak gören bilgisayarcılar ücret işini çok abartıyor,geçmişte yaşadım ve artık bu tarz işletmelere para kaptırmak istemiyorum. Düşüncem çok mu saçma?
 
@TarumarEdici Bakım yapmak böyle bir sorunu çözmez. Adama da sorunun kaynağını öğrenmek için götüreceksin bakım yapması için değil, haliyle ondan ekstra ücret almaması gerekiyor.
 

Geri
Yukarı