Birden fazla modem ve router bağlantısı

Yer
istanbul
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba.

Sorum şu; evimde 1 adet AirTies modem ve 3 adet router var. Ben bunların hepsini tek bir IP adresi altında toplamak ve bu cihazlara bağlı olan bütün kullanıcıları ağ paylaşım merkezinden görmek istiyorum.

Örnek:

1- Ana modem:192.168.1.1
2- ASUS router:192.168.2.1
3- ASUS router:192.168.3.1
4- TP-Link router:192.168.0.1

Kısaca anlatmak istediğim evimde bulunan cihazlarda farklı farklı getway adresi görmek istemiyorum ya da Wi-Fi değiştiği zaman getway adresi değişsin istemiyorum.
Bu konuda bana yardımcı olabilecek misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemedim ama mantıken Router'larda DHCP'yi kapatıp, eğer destekliyorsa access point moduna alıp, IPlerini de modemle aynı IP havuzuna alırsanız çalışması lazım. Ya da en temizi routerları satıp TP-Link veya Keenetic mesh kit alın.

Teşekkür ederim ilgin için Access Point moduna alabildiklerimi aldım fakat ASUS DSL-AC55u AC1200 ADSL/VDSL Modem'in sanırsam ap modu yok bulamadım fakat diğer geri kalanlarıını halletim teşeküür ederim.

Dediğiniz sistem bir firewall cihazı olmadan yapabileceğinizi sanmıyorum, işyerimde Fortinet ile dediğinizi kolaylıkla yapabiliyorum, ancak modemle hiç denemedim. Diğer taraftan merak ettim ve evimdeki modemimi biraz kurcaladım, ZTE Tılgın modemimde birkaç ayar buldum, fakat istediğinizi yapamıyor. Yada ben bulamadım.

ASUS DSL-AC55u AC1200 ADSL/VDSL modem dışında şu an tamamen istedğim gibi bir ağ oluşturdum kullandığım PC üzerinden evimdeki bütün ağa bağlı cihazları görmekteyim teşekkür edrim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı