Birikim Nasıl Saklanmalı?

Hadi canım...
Grafikler ne diyor peki.
Altın %177 5 yılda.

Dolar %170 5 yılda.

Neymiş hemen hemen aynıymış. Yükselen dolar değil, alçalan Türk lirası...

Ayrıca Dolar/altın fiyatına bakman da yersiz olmuş. Biz kazandığımız TL'yi korumak için TL/Altın fiyatına bakıyoruz. Ha dolar kazanıyorsan zaten dolar dursun, Altına gerek yok. Yani Altının dolar fiyatına bakmaya da gerek yok...

Uzun vadede saklanacaksa altın alabilirsiniz, al sat yaparak para kazanmak istiyorsanız dövize yönelmelisiniz.

Banka üzerinden gram altın yapılabilir kâr amaçlı alsat yaparsın arada 3 5 artar birikimin.

İsterseniz bonolara veya tahvillere göz atın. Uzun süreli yatırım aracı arıyorsanız tahviller uygun olabilir. Küçük bir miktar parayla oynayayım derseniz varantlara da bakabilirsiniz, az miktarla yüksek işlem hacmi sağlar ancak risklidir.

%25 Dolar, %25 Euro, %25 Altın (bankada altın hesabı), %25 TL nakit.

Ben tüm birilimlerimi dolara çevirdim. Çünkü TL'de günlük faize koyunca 10-15 lira veriyor ancak bana mantıksız geldi. Çünkü TL'nin değeri sürekli düşüşte. O yüzden cebimde 5000TL nakit, geri kalanını ise dolara yatırdım. Enpara üzerinden birikim yapıyorum dolarda.

Cumhuriyet altını alıp atıyorum kenara. Bugün alıp yarın bozdurmayacağım için satarken de param değerini korumuş oluyor. Birikimim enflasyon değişikliğinden neredeyse etkilenmiyor

Boş vaktimde arkadaşımla hesapladık. Gramse altını 4040TL'den alsan 90TL zarar ediyorsun. Ancak Ziraat bankasından altın hesabı açsan 250TL'de 2TL zarar ediyorsun. 4040'a vurduğumuzda 32TL zarar ediyor.

Yani altın hesabı açsak, TL ile yatırıma kıyasla paramız değerini kaybetmemekle beraber katlanarak artacaktır diye hesapladık. 2 yıl önce 200TL olan çeyrek altın bugün 400TL mesela

Faizden yararlanmak için TL birikimi de yapılabilir. Enpara'nın çok güzel faiz oranları var. Eğer ortalamanın biraz üstünde birikim yapacaksanız bunu düşünebilirsiniz. Yoksa dolar veya altın alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…