Birinci sınıfta yatay geçiş yapılabilir mi?

kayra0001

Decapat
Daha fazla  
Bu sene sınava girdim tercihler de son tercihim hadi en azından acıkta kal mıyım burası gelsin diye yazdgim ozel bir uni de %50 psikoloji geldi. Artı olarak fiyat acısından da cok pahalı. Ne kadar ailem sorun yok sen oku yeter dese de ben yük oldugumu hissettim. Kayıtlar 19-23 agustosta yatay gecis yapabilmem icin illa 1 sene okumam gerekiyor mu yoksa şu an merkezi yerlestirme puanı ile daha uygun bir üniversiteye yatay gecis yapabilir miyim? Ve hem bölüm hem uni degisebiliyor muyum şu an yoksa 1 sene burada okuyup not ortalamasına gore bölümle alakalı bir bölüme mi gecis yapabilirim?

Son düzenleme:
Bu sene sınava girdim tercihler de son tercihim hadi en azından acıkta kal mıyım burası gelsin diye yazdgim ozel bir uni de %50 psikoloji geldi. Artı olarak fiyat acısından da cok pahalı. Ne kadar ailem sorun yok sen oku yeter dese de ben yük oldugumu hissettim. Kayıtlar 19-23 Temmuz'da yatay gecis yapabilmem icin illa 1 sene okumam gerekiyor mu yoksa şu an merkezi yerlestirme puanı ile daha uygun bir üniversiteye yatay gecis yapabilir miyim? Ve hem bölüm hem uni degisebiliyor muyum şu an yoksa 1 sene burada okuyup not ortalamasına gore bölümle alakalı bir bölüme mi gecis yapabilirim?
Konuyla alakasız ama sorması ayıptır ne kadar fiyatı?

1 sene okuman lazım 1 sene sonra MYP ile YKS sıralamanla geçiş yaparsan sıralamanın yettiği herhangi bölüme gidebilirsin ancak AGNO yani ortalama+YKS puanıyla geçiş yaparsan eski okuduğun üniyle aynı bölüme geçiş yapabilirsin. Ek olarak bazı üniler ara dönemde güz dönemi bittikten sonra yatay geçiş açabiliyor lisans için onu takip edebilirsin orada da geçiş yapabilirsin. Özelden devlete farklılık oluyor mu bilmiyorum bu arada aynı program kapsamındamı falan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı