Biriyle nasıl tanışabilirim?

Var kanka sen kendini yalnız sanan birisin ama muhtemelen 10 larca arkadaşın vardır yalnızlık öyle bir şey değil.

Senin yalnızlıktan kastın ne ki? Çevrende binlerce insan olsa dahi yalnız hissedebilirsin.

Ve ben genelde çoğu aktivitemi, tek başıma gerçekleştiririm, günün sonunda hep yalnızımdır.

Oyun arkadaşları, sosyal medyadan edinilen sanal arkadaşlarda, yalnız hissetmeyi engelliyorsa veya yalnızlığa manidarsa, benim yalnızlığım azalmıyor gibi bir şey.

Malum arkadaşlara söylüyorum.
Bence yalnızlık en büyük ezikliktir, günümüz teknolojisi ile çoğu insanın sosyal bilinci değişti ve iletişimide. Ekran başında birsürü laf söyleyen ama gerçekte ağzını bile açamayan özgüvensiz bireyler türedi heryere. Sonra bu saçmalığa "sigma, alfa, sessiz çocuk, yanlız kurt" gibi ergen lafları kondu, sadece kendini övütme şeklinden ibaretti bu.
Gerçek manyaklık günü 0 iletişim ile geçiren değil, bir asosyal olmak değil, diksiyon ve hitabesi ile insanları manipüle edebilen, kendi çıkarına insanları horca kullanmaktır. Ve bunu yapan gerçek bir konuşma uzmanı oluyor.

Arkadaş edinmek dolaylı yollar ile gelişir, gerçek dostu umumi tuvalette bile bulabilirsin. Sadece konuşmadan çekinmemek lazım okadar.

Biriyle tanışamıyorum yakın arkadaş olamıyorum. Mesela yeni bir dershaneye yazıldım orada hiç arkadaşım olmadı. Yanında rahat durabileceğim kısacası biriyle nasıl arkadaşça tanışabilirim?
Burada mesele bu duruma çok fazla kafa yorman. İletişime geçmeyi düşündüğün andan itibaren iletişimi başlatamama veya sürdürememe korkusu zihnini ele geçiriyor. Bu vaziyet ise sağlıklı iletişimin kurulamamasına sebep oluyor. Rahat ol Bunu düşünmeden doğal davranabilirsen iletişim kendiliğinden başlar zaten. Bazen küçük bir jest, mimik, gülümseme bile doğal iletişimin başlaması için yeterlidir. Tek engel zihninde ördüğün duvarlar, oluşturduğun tabulardır. Bunun yanında bilgi birikimin ve genel kültür seviyen de ileri ve etkili iletişim için gerekli unsurlardır. Bu yeni birisiyle tanışma sorunsalından çok daha öte iş ve özel hayatında mutlu ve başarılı olman içinde olmaz ise olmaz donanımıdır insanın. Daha gençsin zamanla taşlar oturur yerine merak etme Tavsiyem öncelikle zihnindeki engellerden kurtulmak ve bilgelik düsturu ile zihnine, karakterine, kişiliğine yatırım yapmak.

Karşındaki insan tanışmak istemiyorsa eğer ne yaparsan boş. Sen bir şey dediğinde o da bir şeyler ekleyip devam ettiriyorsa doğru kişidir.

Aga ben gerçek hayatta insanlarla iletişim kurabiliyorum, ben faniliğin gereklerinden birinin sosyalleşme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, fakat arkadaş geliyor, yalnızlık güçlülüktür vs diyor, ve yalnızım diyorum, çünkü yalnızım, manevi anlamda yalnızım. Fiil'i anlamda da günümün büyük bir kısmını yalnız geçiriyorum, fakat gelipte yalnızlık ultra mega bir şeymiş gibi pazarlamam, sadece birisinin hayatım hakkında bir şey bilip bilmeden konuşmasını sevmiyorum...

Fani isen kusursuzluk düşünmek en büyük hatalardan biridir.

Girmeyin bu arkadaş meselelerine.

Ben yaşıtım kızlara dahi abla, bacım vb. Şeyler söylüyorum dalga geçiyorlar
Ama ne bileyim demesem sanki kızlara yürüyormuşum gibi hissediyorum

Sizden çok kime dediğim bariz belli bence.
Normalde bir insan zaten 7/24 sosyal olmaz, istemez ama bunu farklı yerlere çeken ergenler işte onlar sıkıntı.
Alınıp bunu dert etmesi gereken herifler yerine sizin tepki vermeniz garip geldi şahsen.
Tabi "kenera fikrimi koyam, içimde kalmasın" manasında yazdıysanız sorun yok.

Ben yaşıtım kızlara dahi abla, bacım vb. Şeyler söylüyorum dalga geçiyorlar
Ama ne bileyim demesem sanki kızlara yürüyormuşum gibi hissediyorum
Benim samimiyetim varsa "kız, gız" filan diyorum. Mesela adı Ayşe olsun "kız Ayşe bana bak, bişey diyecem" gibi.
Büyüğümse "abla" tabi.

Aşk yoktur racon vardır
Aşık olan adamın raconu olmaz
Raconu olan adamın aşkı olmaz
Aşk öldürür racon öldürmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…