Birkaç program açıkken RAM'in %50 kullanılması normal mi?

• Konuyu başlatan Agnes
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 5.975
@FDDeathWing merhabalar hatalı hizmetleri nasıl kontrol edebilirz bendekilere de bakabilir misiniz?
Ana Bilgisayarı Eşitle_201fac3a
AppX Deployment Service (AppXSVC)
Arka Plan Görevleri Altyapı Hizmeti
AVCTP hizmeti
Ağ Bağlantısı Aracısı
Ağ Depo Arabirimi Hizmeti
Ağ Konumu Tanıma
Ağ Listesi Hizmeti
Bağlı Cihazlar Platformu Hizmeti
Bağlı Cihazlar Platformu Kullanıcı Hizmeti_201fac3a
CaptureService_201fac3a
CNG Anahtar Yalıtımı
COM+ Olay Sistemi
CoreMessaging
Dağıtılmış Bağlantı İzleme İstemcisi
DCOM Sunucusu İşlem Başlatıcısı
Depolama Hizmeti
DHCP İstemcisi
DNS İstemcisi
Dokunmatik Klavyeyi ve El Yazısı Paneli Hizmeti
Durum Depo Hizmeti
Görev Zamanlayıcı
Güvenli Yuva Tünel Protokolü Hizmeti
Güvenlik Hesapları Yöneticisi
Güvenlik Merkezi
Güç
IKE ve AuthIP IPsec Anahtarlama Modülleri
Intel(R) Dynamic Application Loader Host Interface Service
Intel(R) Management Engine WMI Provider Registration
Intel(R) Rapid Storage Technology
IP Yardımcısı
IPsec İlke Aracısı
Kabuk Donanım Algılaması
Kaliteli Windows Ses Video Deneyim
Kaspersky Anti-Virus Hizmeti 21.3
Kimlik Bilgisi Yöneticisi
Kullanıcı Profili Hizmeti
Kullanıcı Yöneticisi
Microsoft Hesabı Oturum Açma Yardımcısı
Microsoft Store Yükleme Hizmeti
NVIDIA Display Container LS
NVIDIA LocalSystem Container
Orchestrator Hizmeti'ni Güncelleştir
Pano Kullanıcı Hizmeti_201fac3a
Program Uyumluluk Yardımcısı Hizmeti
Radyo Yönetimi Hizmeti
Razer Central Service
Razer Chroma SDK Server
Razer Chroma SDK Service
Razer Chroma Stream Server
Razer Game Manager
Razer Synapse Service
Realtek Audio Universal Service
RPC Bitiş Noktası Eşleştiricisi
Sistem Etkinlikleri Aracısı
Sistem Olay Bildirim Hizmeti
SSDP Bulma
Steam Client Service
Sunucu
SysMain
System Guard Çalışma Zamanı İzleyicisi Aracısı
Tak ve Kullan
Tanı İlkesi Hizmeti
Tanılama Hizmeti Ana Bilgisayarı
Tanılama Sistemi Ana Bilgisayarı
TCP/IP NetBIOS Yardımcısı
Temalar
Temel Filtre Altyapısı
Teslim En İyileştirme
Uygulama Bilgileri
Uzaktan Erişim Bağlantı Yöneticisi
Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC)
Veri Kullanımı
Veri Paylaşımı Hizmeti
Wallpaper Engine Service
Web Hesap Yöneticisi
Windows Anında İletme Bildirimleri Hizmeti
Windows Anında İletme Bildirimleri Kullanıcı Hizmeti_201fac3a
Windows Bağlantı Yöneticisi
Windows Defender Güvenlik Duvarı
Windows Güvenliği Hizmeti
Windows Lisans Yöneticisi Hizmeti
Windows Olay Günlüğü
Windows Search
Windows Ses
Windows Ses Bitiş Noktası Oluşturucu
Windows Update Medic Hizmeti
Windows Yazı Tipi Önbelleği Hizmeti
Windows Yedekleme
Windows Yönetim Yardımcıları
WinHTTP Web Proxy Otomatik Bulma Hizmeti
Yerel Oturum Yöneticisi
Yetenek Erişim Yöneticisi Hizmeti
Zaman Aracısı
İlke Hizmetini Görüntüle
İnsan Arabirim Cihazı Hizmeti
İş İstasyonu
Şifreleme Hizmetleri

Merhaba,

Sık kullanılmayan ya da otomatik açılmasına gerek olmayan servisler tahminimce aşağıdakiler. İhtiyaçlarınıza göre bu servisleri ayarlayabilirsiniz. Örn: Razer Central Service'e bilgisayar açılışında ihtiyacınız vardır (klavye veya mouse çalışmıyordur), bu durumda bu servisi otomatikte bırakmanız daha uygun olacaktır.

CaptureService_201fac3aWindows dışındaki bir yazılım ile gelmiş, ekran kaydı vb. bir amacı bulunuyor sanırım. Kullanmıyorsanız kapatabilir ya da elle başlatma seçeneğini seçebilirsiniz.
Intel(R) Rapid Storage TechnologySSD kullanıyorsanız kaldırabilirsiniz.
Razer Central ServiceElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Chroma SDK ServerElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Chroma SDK ServiceElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Chroma Stream ServerElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Game ManagerElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Synapse ServiceElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Steam Client ServiceElle/Manuel
Uzaktan Erişim Bağlantı YöneticisiWindows'un VPN'ini kullanmıyorsanız devredışı bırakabilirsiniz.
Wallpaper Engine ServiceWindows açılış hızınızı artırmak istiyorsanız Otomatik Gecikmeli olabilir.
Windows Update Medic HizmetiElle/Manuel (benim şahsi tercihimdir, updateleri otomatik alıyorum, hata çıkması durumuda manuel yükleme yapıyorum)
Windows YedeklemeOtomatik yedekleme yapmıyorsanız, Elle/Manuel seçeneğini seçebilirsiniz.

Merhaba,

Sık kullanılmayan ya da otomatik açılmasına gerek olmayan servisler tahminimce aşağıdakiler. İhtiyaçlarınıza göre bu servisleri ayarlayabilirsiniz. Örneğin: Razer central Service'e bilgisayar açılışında ihtiyacınız vardır (klavye veya mouse çalışmıyordur), bu durumda bu servisi otomatikte bırakmanız daha uygun olacaktır.

CaptureService_201fac3aWindows dışındaki bir yazılım ile gelmiş, ekran kaydı vb. bir amacı bulunuyor sanırım. Kullanmıyorsanız kapatabilir ya da elle başlatma seçeneğini seçebilirsiniz.
Intel(R) Rapid Storage TechnologySSD kullanıyorsanız kaldırabilirsiniz.
Razer Central ServiceElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Chroma SDK ServerElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Chroma SDK ServiceElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Chroma Stream ServerElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Game ManagerElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Razer Synapse ServiceElle/Manuel (Bu programın ne amaçlı olduğunu bilmiyorum, Windows açıldığında çalışmaya başlamasını istiyorsanız Otomatik veya Otomatik Gecikmeli olabilir)
Steam Client ServiceElle/Manuel
Uzaktan Erişim Bağlantı YöneticisiWindows'un VPN'ini kullanmıyorsanız devredışı bırakabilirsiniz.
Wallpaper Engine ServiceWindows açılış hızınızı artırmak istiyorsanız Otomatik Gecikmeli olabilir.
Windows Update Medic HizmetiElle/Manuel (benim şahsi tercihimdir, updateleri otomatik alıyorum, hata çıkması durumuda manuel yükleme yapıyorum)
Windows YedeklemeOtomatik yedekleme yapmıyorsanız, Elle/Manuel seçeneğini seçebilirsiniz.

Teşekkürler sağ ol.

Merhaba,

Win + R tuşlarına basın, açılan pencereye service.msc yazın. Yeni bir ekran açılacak, açılan ekranda gereksiz servisleri (Windows servislerine dokunamamanızı tavsiye ederim) çift tıklayın. Açılan alt pencerede otomatik, manuel, devredışı olarak seçenekler çıkacaktır. Hiç kullanmayı düşünmediklerinizi devredışı olarak seçin. Zaman zaman kullanacaklarınızı ise manuel olarak seçin.
Teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı