Bisiklet 7. vitese geçmiyor

3-4 senedir kullanmıyordum zaten yağlamasını yeni yaptım. Bu sorunuda işte yeni fark ettim. Zaten en son çare bisikletçiye götürmek olacak ama dedim buradan yapabilirsek belki bir deneyeyim.
Deneme yanılma ile vidalar ile yeniden uğraşmayı deneyeceğim.
Son olarak, bu sorunun temel kaynağı resimde eklediğim vidaların ayarsızlığından mı olduğunu söylüyorsunuz yani ciddi başka bir sorun olabilir mi yoksa dediğiniz gibi basit bir sorunmu?
Genelde sorun bu vida ayarları ve tel ayarları ile oluyor. Bazen aktarıcı yamulmasından, vites değiştirdiğiniz koldan, telin eskimesinden kaynaklı, dişlilerde sorun olmasından vs olabiliyor ama bunlardan olduğunu düşünmüyorum eğer bir darbe almadıysa bisiklet.
Yağladım demişsiniz ama dişliler çok kirli duruyor temizlemeden mi yağladınız?

Genelde sorun bu vida ayarları ve tel ayarları ile oluyor. Bazen aktarıcı yamulmasından, vites değiştirdiğiniz koldan, telin eskimesinden kaynaklı, dişlilerde sorun olmasından vs olabiliyor ama bunlardan olduğunu düşünmüyorum eğer bir darbe almadıysa bisiklet.
Yağladım demişsiniz ama dişliler çok kirli duruyor temizlemeden mi yağladınız?
Evet üstüne sıktım direkt yağı. Birde resimde ki vidalar ile biraz uğraşayım dedim, şimdide vites atmamaya başladı. Vites sistemine zarar mı verdim acaba?

Evet üstüne sıktım direkt yağı. Birde resimde ki vidalar ile biraz uğraşayım dedim, şimdide vites atmamaya başladı. Vites sistemine zarar mı verdim acaba?
Hocam zarar vermekten korkuyorsanız en iyisi bisikletçiye götürmek belki başka bir problemi vardır. Birde yağ temizlemeden sürülmez hocam mazot ile temizleyip yağlayın.

@The_rain_master
Hocam bir ara bisikleti tam sorunsuz hale getirmiştim diyebilirim sadece birinci vitese geçmiyor diye yeniden ayarlarını bozdum galiba.
An itibariyle, telle fazla uğraştığım benim hatamdan dolayı vites telini telde soyulmalar ve açılmalar olmaya başladı. Tel kılıfınıda kontrol ettiğimde neredeyse 90 derece katlanma bile söz konusu. Muhtemelen tel içeride sıkıştı.
Galiba yeni bir tel almam gerekecek, önerebileceğiniz bir vites teli varmı, montajı zor bir şey değilse kendim değiştirmeyi deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250519_125628.jpg
    IMG_20250519_125628.jpg
    168,8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20250519_125621.jpg
    IMG_20250519_125621.jpg
    126,1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250519_125606.jpg
    IMG_20250519_125606.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 17
@The_rain_master
Hocam bir ara bisikleti tam sorunsuz hale getirmiştim diyebilirim sadece birinci vitese geçmiyor diye yeniden ayarlarını bozdum galiba.
An itibariyle, telle fazla uğraştığım benim hatamdan dolayı vites telini telde soyulmalar ve açılmalar olmaya başladı. Tel kılıfınıda kontrol ettiğimde neredeyse 90 derece katlanma bile söz konusu. Muhtemelen tel içeride sıkıştı.
Galiba yeni bir tel almam gerekecek, önerebileceğiniz bir vites teli varmı, montajı zor bir şey değilse kendim değiştirmeyi deneyeceğim.
Bildiğim marka yok hocam. Montajı çok zor bir parça değil. Marka olarak bilindik birşey yeterli olur sonuçta sadece tel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı